Dodatnih 360 kvadrata prostora za „Zahumlje”

Do kraja marta biće završena rekonstrukcija zgrade ustanove koja postoji duže od 12 decenija
1322 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na zgradi “Zahumlja”, Foto: Svetlana Mandić
Radovi na zgradi “Zahumlja”, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 19.02.2020. 13:57h

Do kraja marta biće završena rekonstrukcija zgrade JU “Zahumlje“, ustanove koja je duže od 12 decenija jedan od glavnih pokretača kulturnog života Nikšića.

Rekonstrukcijom, “Zahumlje“ dobija dodatnih 360 metara kvadratnih prostora, a vrijednost radova koje izvodi firma “Tehnopromet“ iz Pljevalja je 284 hiljada eura. Sredstva za novi dio zgrade, na kojoj su završeni fasaderski radovi, obezbijedila je Uprava za javne radove. Narodna Republika Kina donirala je 59 hiljada eura, a novac će biti iskorišćen za tehničku opremu i za opremanje zgrade mobilijarom.

“Mnogo će nam značiti ovaj dodatni prostor jer ćemo dobiti bolje uslove, zgrada će biti funkcionalnija, a članovi će imati udoban prostor. U tom dijelu zgrade nalaziće se garderobe gdje će biti skladišten veliki fundus nošnji, magacinske i kancelarijske prostorije, muzička soba za probe, muzički studio i arhiv”, kazao je “Vijestima” direktor “Zahumlja” Vojislav Krivokapić.

“Zahumlje“ broji oko 400 članova. Tokom prošle godine imali su preko stotinu programa u sopstvenoj produkciji, kao i gostovanja širom Crne Gore i regiona. Kroz “Zahumlje” je prošlo na hiljade članova i gotova da nema porodice u Nikšiću da makar jedan njen član nije bio član ustanove koja je 1898. godine počela kao pjevačko društvo.

Bonus video: