IJZ: U Crnoj Gori pod nadzorom 29 osoba

Prema njegovim riječima, na terotoriji koju pokriva IJZ pod nadzorom je deset osoba, po pet osoba pokrivaju epidemiološke službe Budve i Bara, u Kotoru su pod nadzorom četiri osobe, dvije u Tivtu, a po jedna u Beranama, Bijelom Polju i Herceg Novom
1175 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

U Crnoj Gori je zbog koronavirusa pod nadzorom 29 osoba, kazao je Marko Bakić iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) i potvrdio da je crnogorski državljanin koji se nalazi na brodu Diamond Princess u japanskoj luci Jokohama, zaražen virusom.

Bakić je rekao da će oboljeli u najkraćem roku biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu, gdje će ostati do potpunog oporavka.

„Rizik od zaraze koronavirusom za Crnu Goru i dalje je nizak, ali se ne može isključiti“, rekao je Bakić u Jutarnjem programu TVCG-a.

Prema njegovim riječima, na terotoriji koju pokriva IJZ pod nadzorom je deset osoba, po pet osoba pokrivaju epidemiološke službe Budve i Bara, u Kotoru su pod nadzorom četiri osobe, dvije u Tivtu, a po jedna u Beranama, Bijelom Polju i Herceg Novom.

On je kazao da je IJZ u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom vanjskih poslova i prati zdravstveno stanje oboljelog crnogorskog državljanina koji se nalazi na brodu Diamond Princess u japanskoj luci Jokohama.

Bonus video: