na 90 dana

Granični prelaz Vraćenovići zatvoren od 27. februara

Granična policija i carina Crne Gore i Bosne i Hercegovine će, kako se navodi, povećanim angažovanjem svojih službenika, obezbijediti adekvatne mjere u cilju ubrzanja graničnih procedura
1675 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Granični prelaz Vraćenovići biće zatvoren od 27. februara, zbog izgradnje savremenog savremenog zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići (CG) – Deleuša (BiH), saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a podsjećaju da je Vlada, na sjednici od 20. februara, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, usvojila Informaciju o potrebi privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, za period od 90 dana, odnosno najkasnije do 1. juna, tokom izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići – Deleuša, na putnom pravcu Nikšić – Bileća.

Iz MUP-a navode da su sredstva za izgradnju tog graničnog prelaza obezbijeđena kroz sektorsku budžetsku podršku Evropske unije, u cilju unapređenja sistema integrisanog upravljanja granicom.

"U periodu zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, preusmjeriće se saobraćaj na druge granične prelaze za međunarodni putnički i robni saobraćaj, a prije svega na granični prelaz Ilino Brdo – Klobuk, na putnom pravcu Nikšić – Trebinje, odnosno Trebinje – Nikšić, uz mogućnost korišćenja i drugih graničnih prelaza za međunarodni putnički i robni saobraćaj Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča, Sitnica – Zupci, na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje, Metaljka – Metaljka, na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče i Šula – Vitina za međunarodni putnički saobraćaj, na putnom pravcu Pljevlja – Foča", navode iz MUP-a.

Granična policija i carina Crne Gore i Bosne i Hercegovine će, kako dodaju, povećanim angažovanjem svojih službenika, obezbijediti adekvatne mjere u cilju ubrzanja graničnih procedura.

"Takođe, blagovremeno će biti izrađen Elaborat privremene saobraćajne signalizacije, kako bi se na adekvatan način obavijestili – usmjerili učesnici u saobraćaju na korišćenje alternativnog graničnog prelaza, uključujući i postavljanje signalizacije na raskrsnicama Vilusi, Meljine, Bileća i Trebinje na lokacijama koje će učesnicima u saobraćaju pružiti navedene informacije", zaključuju iz MUP-a.

Preporučujemo za Vas