Knežević ne smije da koristi ime A1

“I ranije je bilo pokušaja od strane raznih pojedinaca i grupacija u regionu i šire da na nepošten i neprofesionalan način iskoriste ime i uspješnu poziciju TV mreže A1 na telekomunikacijskom tržištu”, kazali su iz uprave A1TV
412 pregleda 8 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.02.2018. 14:33h

Televizijska mreža A1 saopštila je da nije dala saglasnost “Atlas Media grupi” ili Dušku Kneževiću da koriste njen brend ili logotip.

Oni su se tako distancirali od moguće povezanosti sa televizijom koju priprema “Atlas Media grupa”, kao nesljednicom Atlas TV.

“Vijestima” je prije četiri dana iz “Atlas Media grupe” potvrđeno da se, kako su naveli, spremaju da uskoro pokrenu novu televiziju koja će se zvati A1.

“Povodom pisanja novinske kuće Vijesti da je vlasnik TV stanice u stečaju, RTV Atlas, kako bi izbjegao plaćanje izvjesnih dugovanja bez saglasnosti državnog regulatora, promijenio ime svoje televizije u "A1", A1 TV mreža (A1 TV Network International SL) saopštava da “Atlas Media grupa”, niti vlasnik te grupacije Duško Knežević, nemaju nikakve veze sa našom RTV mrežom, niti bilo kojim njenim dijelom”, navodi se u saopštenju dostavljenom “Vijestima” koje je u ime uprave A1 TV mreže potpisao predsjednik Mahir Žiško.

Komentarišući informaciju da je Kneževićeva A1 pokušala dobiti saglasnost Darka Šukovića i TV Prva za emitovanje emisije "Živa istina",u saopštenju piše da je “ naravno odbijen”. “Navedena emisija emituje se na kanalima A1 TV mreže nekoliko mjeseci na osnovu ugovora potpisanog sa autorom i uz odobrenje TV Prva. Naša A1 RTV mreža već je pokrenula pravne korake u cilju zaštite svojih prava kod regulatora u Crnoj Gori, te je iste obavijestila da nismo dali nikakvu saglasnost Kneževiću za upotrebu našeg zaštićenog imena, logotipa”, piše u saopštenju.

Oni navode da je i “ranije bilo pokušaja od strane raznih pojedinaca i grupacija u regionu i šire da na nepošten i neprofesionalan način iskoriste ime i uspješnu poziciju TV mreže A1 na telekomunikacijskom tržištu”.

TV Atlas je u stečaju, a Knežević duguje oko tri miliona eura, od čega oko 800.000 eura zaposlenima.

Bonus video: