Vuković apsolutni pobjednik Bjelasičkog maratona

Na avanturističkoj trci učestvovalo je 79 takmičara iz Crne Gore, Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine...
1169 pregleda 0 komentar(a)
Bjelasički maraton, Foto: Dragana Šćepanović
Bjelasički maraton, Foto: Dragana Šćepanović

Apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Bjelasičkog maratona je Kolašinac Dragutin Vuković. Drugo i treće mjesto osvojili su njegovi sugrađani Željko Rondović i Božidar Kovijanić.

Nenad Mitrović iz Skajraning asocijacije Srbije, osvojio je prvo mjesto u turno skijanju, drugi je bio Boris Čelebić iz Podgorice, a treći Aleksandar Puletić iz Kolašina. Prvo mjesto u nordijskom skijanju osvojila je Vesna Perović iz Kolašina.

Najveći broj takmičara je prijavljen u disciplino hodanja na krpljama, gdje je kod muškaraca pobijedio Branislav Baltić, drugo mjesto je osvojio Dražen Marković, dok je treći bio Luka Miranović. Kod žena je najbrža bila Miluša Bošković, drugo mjesto pripalo je Ekaterini Leptevoj, a treće Dragani Lekić.

U okviru Bjelasičkog maratona održano je prvo kolo Lige u planinarskom trčanju, čiji je organizator Planinarski savez Crne Gore. Nakon prvog kola, u konkurenciju muškaraca, prvi je Branislav Baltić iz PK Sinjavina, drugi Dražen Marković, a treći Luka Miranović. Kod žena je prva Miluša Bošković iz PK Niskogorci, druga Ekaterina Lapteva iz PK Subra , a treća Olivera Božanović iz PK Gorica.

Na Zimskoj avanturističkoj trci Bjelasičkom maratonu, učestvovalo je 79 takmičara iz Crne Gore, Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine...

Bonus video: