URA: Šta rade bageri na plaži Svetog Stefana?

Kako navode mještani Svetog Stefana imaju veliki deficit prostora za kupanje, kako za njih same, tako još više za goste i turističku djelatnost kojom se decenijama bave, a što je sada ozbiljno dovedeno u pitanje
3471 pregleda 4 komentar(a)
Bager u blizini ostrva Sveti Stefan, Foto: Čitalac Vijesti
Bager u blizini ostrva Sveti Stefan, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 02.03.2020. 10:51h

Budvanski odbor URA Budva pozvao je građevinsku inspekciju i Morsko dobro da hitno i neizostavno izađu na lijevu svetostefansku plažu i informišu javnost o kakvoj je gradnji tamo riječ.

“Kao što smo mogli vidjeti sa portala, na toj plaži se uveliko odvijaju građevinski radovi i evidentno je prisustvo velikih građevinskih mašina. Poznato je da za Sveti Stefan ne postoji DUP, ali to očito ne smeta pojedinim nesavjesnim, a javnosti dobro poznatim graditeljima da uveliko izvode radove. Tako seod ulaza u naselje Šumet pa do same obale mogu izreda vidjeti divlji objekti bez i jednog papira o legalnoj gradnji. Zato se opravdano pitamo da li je i ovo što se upravo odvija još jedno u nizu nelegalnih izvođenja radova i ako jeste šta su Ministarstvo turizma i Morsko dobro preduzeli da počinioce sankcionišu? “, poručili su iz URA

Kako navode mještani Svetog Stefana imaju veliki deficit prostora za kupanje, kako za njih same, tako još više za goste i turističku djelatnost kojom se decenijama bave, a što je sada ozbiljno dovedeno u pitanje.

“To traje od 2007, tačnije od kada hotelima Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža gazduje firma "Adriatic properties" vlasništvo grčkog bizmismena Petrosa Statisa, koja je u zakup na 40 godina dobila najatraktivnije crnogorske hotele. Takođe koristimo priliku da pitamo JP Morsko dobro sta je sa stazom "Lungo mare" na Svetom Stefanu, koja je planirana jo[ prije 15 godina i od koje se, kako stvari stoje, ne nazire ni početak. Kakvo je stanje na terenu moglo se vidjeti iz videa poslatog na portal od strane jednog mještanina. Prema onomekoliko je uzurpirana i protivzakonito prisvojena plaža od nepoznatih lica, očito je da više nema mjesta ni za peškire turista, a kamoli za planirano šetalište”, ističu iz ove partije.

Dodaju da je Komunalna inspekcija i policija opštine Budva juče izašla na teren i napravila službeni zapisnik.

“Pozivamo da isto urade građevinska inspekcija i Morsko dobro. Posebno pozivamo Morsko dobro da konačno počne da vodI računa i o mještanima koji višedecenijski uspješno učestvuju u stvaranju jednog vrijednog turističkog proizvoda, od koga žive i oni i administracija koju plaćaju”, zaključuju u URA.

Bonus video: