Morsko dobro o bagerima na svetom stefanu

Budva: Radovi na lijevoj svetostefanskoj plaži

“Komunalna inspekcija opštine Budva je izvršila pregled oštećenja i zapisnikom broj UPIN-09-714/20 od 24.februara godine naložila da se izvrši sanacija obrušenog zida na pješačkoj stazi i nasipu na krajnjem istočnom dijelu plaže Sv. Stefan. Navedena škarpa i plato su oštećeni tokom nevremena u oktobru 2019. godine, o čemu je ovo Javno preduzeće ranije sačinilo službenu zabilješku”, naveli su u javnom preduzeću
2869 pregleda 2 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović

Kontrolori Javnog preduzeća “Morsko dobro” izašli su odmah danas na teren kako bi utvrdili kakvi se radovi izvode na lijevoj svetostefanskoj plaži, gdje postoji odobrenje za sanaciju zida pješačke staze.

“Komunalna inspekcija opštine Budva je izvršila pregled oštećenja i zapisnikom broj UPIN-09-714/20 od 24.februara  godine naložila da se izvrši sanacija obrušenog zida na pješačkoj stazi i nasipu na krajnjem istočnom dijelu plaže Sv. Stefan. Navedena škarpa i plato su oštećeni tokom nevremena u oktobru 2019. godine, o čemu je ovo Javno preduzeće ranije sačinilo službenu zabilješku”, naveli su u javnom preduzeću.

Dodaju da se u vezi navedenih oštećenja Javnom preduzeću  27. februara  obratio i vlasnik objekata u neposrednom zaleđu plaže sa zahtjevom da o svom trošku sanira predmetna oštećenja, jer ista ugrožavaju bezbjednost staze i objekata iznad kupališta plaže 21F.

“Postupajući po prijavi građana, kontrolori morskog dobra danas su kostatovali da su na krajnjem istočnom dijelu svetostefanske plaže, tokom vikenda izvedeni radovi na mašinskom rušenju dijela oštećene betonske škarpe i u postupku je utvrđivanje načina na koji će se dalje postupiti po nalogu Komunalne inspekcije opštine Budva”, ističu iz Morskog dobra.