Demokrate Kolašin: Ministre iz limenka partije, smrzavaju se i djeca u vrtiću

"Odgovor koji ste poslali, najbolje svjedoči koliko je i ko neozbiljan, bahat i neodgovoran. Da ovaj problem ne postoji jedan ili dva dana potvrđuje i vaš odgovor da se ovakvi i slični problemi ,,premoste” u nekoliko dana, što najbolje potkrepljuje naše tvrdnje, da su se djeca danima smrzavala", navodi se u saopštenju
3514 pregleda 2 komentar(a)
Škola u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Škola u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Ažurirano: 03.03.2020. 20:45h

Saopštenje Ministarstva prosvjete iza kojeg stoji Damir Šehovic, podsjeća na ono kada crnogorske putare ,,iznenandi snijeg u januaru”, pa su nakon više dana čekanja i smrzavanja kolašinskih ucenika, tek nakon potpune obustave nastave, odlučili da rješavaju problem, kako i sami kažu ,,vjerovatno već sjutra”, saopšteno je iz Demokrata.

"Ponekad se dese zastoji a ponekad se djeca smrzavaju. Što znači da to sjutra može potrajati, a možda se nadaju i u porast temperature", navodi se u saopštenju.

Kako kažu," nesporno je da je prosvjeta veliki i veoma važan sistem, ali zbog pogrešne i usko partijske politike SD-a, svedena je na samovolju jednog čovjeka i njemu podobne kadrove, pa ,,tehnički zastoji” ne čude kao ni nedostatak lož ulja usred zime".

"Odgovor koji ste poslali, najbolje svjedoči koliko je i ko neozbiljan, bahat i neodgovoran. Da ovaj problem ne postoji jedan ili dva dana potvrđuje i vaš odgovor da se ovakvi i slični problemi ,,premoste” u nekoliko dana, što najbolje potkrepljuje naše tvrdnje, da su se djeca danima smrzavala", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, bez grijanja su i djeca u vrtiću.

"Razumijemo da pokušavate opravdati činjenicu da ste reakciju u vidu nabavke lož ulja potrebnog za grijanje kolašinskih učionica pokrenuli tek nakon našeg saopštenja ali to nikako ne umanje odgovornost za hladne učionice svih ovih dana. Važno je posebno istaći i to, da su bez grijanja i djeca u vrtiću, što dodatno pokazuje nivo odgovornosti i stepen vaše humanosti. Takođe, ovo je već druga godina za redom u kojoj se javlja isti problem grijanja učionica", navodi se u saopštenju..

"Osim pokušaja da se ne čuje kritika i javna riječ, ni jednom rečenicom nijeste opovrgli tvrdnje iz našeg saopstenja, naprotiv, dodatno ste priznali da ovo nije problem samo Kolašina već i ostalih gradova na sjeveru. što je poražavajuće. Demokrate su uvijek ukazivale i ukazivaće na sve ono što je opravdano i smisleno, a briga o našoj djeci jedino je besmisleno po logici ministra Šehovića", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: