Tivat: Đaci nastavniku fizike pripremili elektro šok?

O postupku dječaka obaviješten je i nadležni državni tužilac za maloljetnike koji se izjasnio da u njegovim radnjama nema elemenata bića krivičnog djela jer je istraga pokazala da na prekidaču, sve i da ga je profesor uključio, navodno ne bi došlo do kratkog spoja i strujnog udara
357 pregleda 42 komentar(a)
OŠ Drago Milović, Foto: Siniša Luković
OŠ Drago Milović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.02.2018. 17:29h

Nesvakidašnji i potencijalno vrlo ozbiljan incident desio se u četvrtak u Osnovnoj školi "Drago Milović" u Tivtu.

Naime, jedan od učenika devetog razreda pokušao je da, na štetu profesora fizike Špira Đinovića, izazove strujni udar.

Kako je "Vijestima" potvrdila direktorica škole, profesorica Ružica Lazarević, neko od učenika tog odjeljenja je za vrijeme malog odmora između prvog i drugog časa, razvalio šalter za svjetlo u kabinetu u kojem je za njih trebao da bude održan čas fizike.

Računajući na običaj profesora Đinovića da odmah pri ulasku u kabinet on posegne za prekidačem i uključi svjetlo, učenik je razvaljeni šalter naprskao vodom i preko njega provizorno vratio plastični šteker, očekujuči da će kada profesor dotakne prekidač, to biti dovoljno da nastavnik doživi strujni udar.

Đinović je na sreću, na vrijeme primijetio mokar zid i vodu koja se cijedila iz šaltera, pa nije doživio ono što su mu učenici spremali.

Uzmenireni nastavnik odmah je o svemu što se desilo obavijestio rukovodstvo škole i policiju jer je postupak učenika doživio kao pokušaj ubistva ili nanošenja teških tjelesnih povreda.

Policija je obavila uviđaj i identifikovala počinioca koji je, kako je "Vijestima" nezvanično rečeno u OB Tivat, priznao što je uradio, ali je negirao da mu je namjera bila da ubije profesora.

O postupku dječaka obaviješten je i nadležni državni tužilac za maloljetnike koji se izjasnio da u njegovim radnjama nema elemenata bića krivičnog djela jer je istraga pokazala da na prekidaču, sve i da ga je profesor uključio, navodno ne bi došlo do kratkog spoja i strujnog udara.

"Slučaj je sada u nadležnosti uprave škole koja će preduzeti dalje vaspito-disciplinske mjere prema počiniocu incidenta", kazao je "Vijestima" izvor iz tivatske policije.

Direktorica OŠ "Drago Milović" Ruica Lazarević "Vijestima" je kazala da čeka zvanični izvještaj policije i tužioca i da je šokirana ponašanjem učenika, te da će prema njemu biti preduzete najstrože disciplinske mjere na koje uprava škole po zakonu ima pravo.

"Ovako nešto je nečuveno i sigurno ćemo učiniti sve što možemo da počinioca najsoštrije kaznimo, a našem nastavnom osoblju omogućimo siguran ambijent za rad. Neprihvatljivo je da profesori strijepe da li će im se nešto loše desiti i da će biti fizički povrijeđeni dok obavljaju svoj posao", kazala je Lazarević, potvrdivši da je opravdano uzmenireni profesor fizike kojeg su njegovi đaci pokušali da elektrifikuju, otvorio bolovanje i da trenutno nije u školi.

"U prisustvu naše pedagoške službe obavićemo razgovor kako sa svim učenicima, tako i sa roditeljima djece iz tog odjeljenja. Zakazana je i sjednica Nastavničkog vijeća škole koja će odlučiti o adekvatnoj sankciji za učenika koji je počinio ovaj nečuvani incident, ali i za one koji su mu pomagali ili ga prikrivali", istakla je Lazarević.

Bonus video: