NEDOSTATAK HIGIJENSKIH USLOVA

Bijelo Polje: Toaleti u osnovnoj školi bez vode, roditelji strahuju od zaraze

Đaci borave u nehigjenskim uslovima u OŠ ”Marko Miljanov” u Bijelom Polju. Roditelji tvrde da njihova djeca ne mogu da ni d operu ruke i da se sve dešava u jeku bojazni od koronavirusa
5156 pregleda 28 komentar(a)
Osnovna škola "Marko Miljanov", Foto: Jadranka Ćetković
Osnovna škola "Marko Miljanov", Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.03.2020. 09:45h

Grupa roditelja učenika Osnovne škole “Marko Miljanov” iz Bijelog Polja tvrdi da zbog problema nedostatka osnovnih higijenskih ulova u toaletima te škole, više lavaboa nije u funkciji, da ne rade česme i vodokotlić, kao i da je drugi toalet, koji je namijenjen za đake dok su na odmoru, prije par dana je zatvoren jer nema vode.

Ogorčeni su i zbog toga što je grijanje više puta nestajalo tokom zime, a posljednji put na ove sedmice na nekoliko dana.

Prljavi toaleti
Prljavi toaleti(Foto: Privatna arhiva)

Roditelji su očajni jer, kako su objasnili, nastavnici djeci savjetuju da nose vodu i da nuždu obavljaju kod kuće. Ogorčeni su što se djeci dijele takozvani zdravi obroci, posredstvom Ministarstva poljoprivrede, a znaju da nemaju gdje da operu ruke.

“Još gore, dijele im šargarepe u foliji i djeca to ne mogu ni da jedu u školi, jer nemaju gdje da operu ni popvrće ni ruke. U toaletima se širi nesnosan smrad. Zar nisu u stanju da poprave obične česme i to u jeku bojazni od korona virusa, koji se pojavio u okolnim zemljama”, ispričao je jedan od roditelja, koji je redakciji “Vijesti” poslao fotografije toaleta koji je otključan.

Drugi roditelj je kazao da zbog gripa više djece ne ide u školu, i da je pravo čudo što ne dođe do neke veće infekcije.

“Nije ni čudo što se djeca zaraze, jer nemaju osnovnih higijenskih uslova”, pričaju roditelji koji nisu željeli da im se pominju imena.

Direkorica škole Jasmina Kalić je kazala da učenici mogu da koriste toalete na gornjem spratu škole.

“Svakako da oni zahtijevaju značajnu investiciju, što smo i sami prepoznali kao problem i već je izrađen projekat sanacije. Tender za izvođača je planiran ove godine”, kazala je Kalić.

Iz Ministarstva prosvjete su kazali "Vijestima" da su saglasni sa onim što je direktorica rekla.

Preporučujemo za Vas