Forum žena Demos: Ujedinjene možemo postići potpunu ravnopravnost polova

"Crnoj Gori je nephodno da žene aktivno učestvuju u događajima i odlučivanju, te da zajedno sa muškarcima grade bolje društvo i uspješniju državu"
498 pregleda 2 komentar(a)
Forum žena Demos, Foto: Demos
Forum žena Demos, Foto: Demos

Ravnopravnost žena i muškaraca je priroda uredila rađanjem. Međutim, od davnina su u našoj zemlji žene bile diskriminisane. Usljed patrijarhalnog društva i istorijskog nasljeđa, žene su uglavnom bile usmjerene na domaćinstvo i izložene nasilju, te nijesu imale pravo glasa za suštinske promjene. Takav status žena mora biti prošlost, saopštio je Forum žena Demos povodom Međunarodnog dana žena.

Navode da im je cilj potpunu ravnopravnost u društvu.

"Crnoj Gori je nephodno da žene aktivno učestvuju u događajima i odlučivanju, te da zajedno sa muškarcima grade bolje društvo i uspješniju državu. Ravnopravnost žena jedino možemo izboriti sopstvenim djelovanjem. Naša misija je unapređivanje pozicije žene u društvu i taj cilj ćemo realizovati zajedničkim radom, aktivno na svim životnim poljima".

Forum žena Demosa se, kako se dodaje, zalaže za afirmaciju žena u svim oblastima, posebno u oblasti politike, preduzetništva i zaštite ljudskih prava.

"Naša poruka svim ženama u Crnoj Gori je - samo ujedinjene, složne, iskrene i osviješćene možemo postići potpunu ravnopravnost polova. Vjerujemo da su žene spremne da doprinesu realizaciji naših ciljeva, a samim tim i izgradnji pravednije Crne Gore. Sprovodeći našu misiju, sigurno ćemo izgraditi bolju Crnu Goru.Svim ženama u Crnoj Gori želimo srećan 8. mart", navodi se u saopštenju Foruma žena Demos.

Bonus video: