Sajam rukotvorina u Tuzima

“Upravo smo tu na ovoj konferenciji da promovišemo uspješne žene i nikako da ih sažalijevamo jer žene ne traže sažaljenje, one rade i doprinose cjelokupnom razvoju društva” zaključio je Đeljošaj, kaže se u saopštenju
1885 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg sajma, Foto: Opština Tuzi
Sa današnjeg sajma, Foto: Opština Tuzi

Danas je u opštini Tuzi, otvoren sajam rukotvorina, na kome više od 40 izlagača iz osam opština iz regije predstavilo svoje proizvode, saopšteno je iz te opštine. "U saradnji sa Unijom Albanskih Opština u regiji, Opština Tuzi prvi put organizuje sajam rukotvorina na kojem svoje majstorije izlaže više od 40 žena iz osam opština" navodi se u saopštenju. "Sajam je otvorio predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj koji je u pozdravnom govoru izrazio zadovoljstvo što može ugostiti žene izlagače, kojima je i čestitao međunarodni Praznik žena", kaže se u saopštenju.

„Zadovoljstvo je biti domaćin ove manifestacije, kojom zajednički promovišemo našu kulturu. Upravo danas jedinstvena je prilika da iskažemo poštovanje i brigu prema ženama i njihovoj nezamjenljivoj ulozi u razvoju društva,ne zaboravivši, da to naše poštovanje one zaslužuju svaki dan u godini. Zato smo upravo danas, na Međunarodni dan žena, uz postojeći sajam organizovali i panel diskusiju o učešću žene u političkom, privrednom i javnom životu u regiji. Posebnu zahvalnost dugujemo Uniji Albanskih opština regije za podršku i saradnju u organizovanju ove manifestacije u želji da i u buduće nastavljamo zajedničke aktivnosti na promovisanju i razvoju naše kulture“ istakao je Đeljošaj, kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, predsjednica opštine Tetovo, Teuta Arifi izrazila je zadovoljstvo što se nalazi u Tuzima i čestitala svim pripadnicama ljepšeg pola 8 mart.

“Kao potpredsjednica Unije, želim da se zahvalim predsjdeniku Đeljošaju za njegov doprinos u formiranju i radu Unije. Naš cilj je da sarađujemo slično kao što je danas u Tuzima,” istakla je Arifi, dodaje se u saopštenju.

"Manifestacija se nastavila panel dikusijom u sali Skupštine Opštine Tuzi, gdje je učesnike pozdravio predsjednik Đeljošaj koji im je poželio srećan rad sa željom da ovaj susret bude doprinos boljem položaju žene u društvu", kaže se u saopštenju.

“Upravo smo tu na ovoj konferenciji da promovišemo uspješne žene i nikako da ih sažalijevamo jer žene ne traže sažaljenje, one rade i doprinose cjelokupnom razvoju društva” zaključio je Đeljošaj, kaže se u saopštenju.

Panel pod motom „Uspješne žene u regiji“ prilika je da učesnice u diskusiji raspravljaju i predstave aktuelni položaj žene u društvenom i političkom životu, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: