Od SO traže saglasnost za cijene

Reagovanje pljevaljskog Vodovoda na tekst o poskupljenju cijene vode
789 pregleda 0 komentar(a)
Postrojenje u Židovićima, Foto: Goran Malidžan
Postrojenje u Židovićima, Foto: Goran Malidžan

Vodovod Pljevlja saopštio je juče, povodom teksta “Pljevlja: Računi za vodu uvećani zbog kolektora u Židovićima“, da je dostavio Odluku o utvrđivanju visine cijene za tretman otpadnih voda Skupštini opštine na davanje saglasnosti.

“Netačna je činjenica da se povećava cijena vode zbog kolektora u Židovićima, preciznije kolektor predstavlja sistem koji povezuje kanalizacioni sistem iz grada do postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje se nalazi u Židovićima. U postrojenju je trenutno radno angažovano 18 izvršilaca, koji se obučavaju za rad u PPOV iz razloga što će nakon probnog rada i tehničkog prijema potrojenje preuzeti Vodovod na upravljanje i korišćenje. Trenutno, da bi se napravio održiv sistem rada postrojenja, dok traje probni rad, predložena cijena za tretman otpadnih voda može pokriti samo troškove zarada zaposlenih koji su raspoređeni u PPOV. Predloženom cijenom za tretman otpadnih voda ovo Društvo pokušava finansijski da pokrije troškove za bruto zarade zaposlenima, koje predstavljaju značajan izdatak preduzeću i iz svojih prihoda ih ne može pokriti”, piše u reagovanju Vodovoda.

Navodi se i da je netačna tvrdnja da je Regulatorna agencija za energetiku dostavila saglasnost na predložene cijene iz razloga što je ista dostavila obavještenje da je u toku izrada metodologije, saglasno izmjenama Zakona o komunalnim djelatnostima, koje su donijete krajem prošle godine, te da se donošenjem metodologije stvara osnov za primjenu odredaba Zakona o komunalnim djelatnostima, koje se odnose na način utvrđivanja cijena za regulisane komunalne djelatnosti I davanja saglasnoti na predloge tih cijena.

“Zbog navedenih činjenica Vodovod je dostavio,u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Odluku o utvrđivanju visine cijene za uslugu tretmana otpadnih voda SO na saglasnost, a sve u skladu sa zakonskim odredbama i pozitivno pravnim propisima države Crne Gore”.

Bonus video: