"Ostani doma": Kampanja na društvenim mrežama

"Vrijeme je za ozbiljnost. Disciplina je ključna u sprečavanju Korona virusa. 'Neće na mene' je najveća iluzija. Baš tako je stigao do mnogih. Zaštiti se. Zaštiti me", poručuju iz Vlade Crne Gore
12597 pregleda 24 komentar(a)
Internet kampanja
Internet kampanja
Ažurirano: 14.03.2020. 18:42h

Na društvenim mrežama je, povodom aktuelne situacije zbog koronavirusa, pokrenuta kampanja "Ostani doma".

Korisnici pomoću heštega #ostanidoma mogu podijeliti fotografije i video snimke i doprinijeti podizanju svijesti sugrađana, sa ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

Ministarstvo zdravlja je podijelilo video crnogorskog fudbalera Stefana Mugoše, koji je, kako je kazao, posljednja dva mjeseca proveo u kućnom karantinu.

"U Koreji svi poštuju pravila i slušaju preporuke ljekara, tako sam i ja uradio i ostao sam doma. Poslušajmo i mi preporuke naših ljekara - ostanimo doma i pobijedimo ovaj virus", poručio je Mugoša.

Takođe, građani pomoću heštega #coronainfoCG mogu naći najnovije informacije o koronavirusu.

"Vrijeme je za ozbiljnost. Disciplina je ključna u sprečavanju Korona virusa. 'Neće na mene' je najveća iluzija. Baš tako je stigao do mnogih. Zaštiti se. Zaštiti me", poručuju iz Vlade Crne Gore.

Nezavisno, pokrenuta je i Instagram stranica "ostaću doma", na kojoj se pratioci pozivaju da šalju fotografije i video snimke kako provode vrijeme kod kuće.

Fotografije i video snimke sa korisnicima na toj stranici za sada su podijelili crnogorski bokser Dejan Zlatičanin, rukometašica Jovanka Radičević i modni dizajner Lazar Ilić.

Bonus video: