SVI RESURSI PODREĐENI DJECI

Nastavni sadržaj na TV i Youtube kanalu, preko viber grupa...

"Svima apsolutni prioritet treba da bude zaštita zdravlja djece jer, nastava se može nadoknaditi, a zdravlje teže", poručeno iz Ministarstva prosvjete
10721 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Mps.gov.me
Sa sastanka, Foto: Mps.gov.me

Narednih dana biće izrađeno i distribuirano svim školama uputstvo o načinima komunikacije i praćenju materijala za vrijeme obustave nastave u Crnoj Gori.

To je saopšteno nakon sastanka ministra prosvjete Damira Šehovića sa direktorima obrazovnih institucija, škola i drugih obrazovnih ustanova. 

To upustvo, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete,  služiće za olakšavanje i usmjeravanje komunikacije, razmjenu materijala, predavanja i dr. i potrebno ga je razlikovati od plana nadoknade nastave koji će se, kao ključni i formalni dokument, naknadno usvojiti.

Istaknuto je i da će svi resursi svakoga u obrazovnom sistemu biti podređeni djeci.

Komunikacija tokom obustave nastave bi, između ostalog, trebalo da uključuje snimanje i emitovanje video-materijala.

On bi bio emitovan na youtube kanalu, a Šehović će sjutra organizovati sastanak sa čelnicima televizija, takođe u cilju emitovanja dijela nastavnog sadržaja. 

Osim toga, plan komunikacije uključivaće razmjenu materijala putem uobičajenih kanala poput viber-grupa, ali i e-platforme...

"Svima apsolutni prioritet treba da bude zaštita zdravlja djece jer, nastava se može nadoknaditi, a zdravlje teže. Međutim, naša je obaveza da svoj dio posla, a to je upravo nastava, pa makar i u ovom neformalnom obliku, dođe do djece", jedan je od zaključaka sa sastanka.

Učesnici su pozdravili dosadašnju otvorenost svih medija za saradnju po pitanju očuvanja zdravlja u zemlji, kao i otvorenost svih drugih društvenih činilaca, te pozvali sve subjekte koji misle da mogu da daju doprinos ovoj temi, da kontaktiraju Ministarstvo prosvjete.

Sastanku su prisustvovali direktori Zavoda za školstvo, Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, te direktori gimnazije "Slobodan Škerović" i srednje stručne škole "Vaso Aligrudić".

Preporučujemo za Vas