Montenegro Airlines prizemljen, privremeno obustavljen međunarodni željeznički i autobuski saobraćaj

Montenegro Airlines privremeno obustavlja letove, privremeno se obustavlja i međunarodni putnički željeznički saobraćaj, kao i autobuski prevoz putnika u međunarodnom drumskom saobraćaju
36682 pregleda 17 komentar(a)
Sa sastanka Nacionalnog koordinaciono tijela za zarazne bolesti, Foto: Gov.me
Sa sastanka Nacionalnog koordinaciono tijela za zarazne bolesti, Foto: Gov.me
Ažurirano: 16.03.2020. 19:34h

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je odluku da Montenegro Airlines privremeno obustavi letove.

Kako je saopšteno privremeno se obustavlja međunarodni putnički željeznički saobraćaj, kao i autobuski prevoz putnika u međunarodnom drumskom saobraćaju.

Sastanku su prisustvovali direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, potpredsjednik Vlade Milutin Simović, kao i ministri zdravlja Kenan Hrapović i pomorstva i saobraćaja Osman Nurković.

Nacionalni tim za zarazne bolesti usvojio je juče dodatne mjere protiv širenja novog virusa korona i privremeno zabranio rad ugostiteljskih objekata, dječjih igraonica, fitnes i tržnih centara, kafića, kladionica...

Montenegro Airlines: Otkazani svi letovi do 1. aprila

Povodom situacije globalnog širenja koronavirusa, a nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela, Montenegro Airlines objavljuje da su svi letovi nacionalnog avio-prevoznika otkazani zaključno sa 1. aprilom 2020. godine, saopšteno je iz te kompanije.

"Navedeno se odnosi na sve planirane letove počev od danas popodne, 16. marta 2020. godine. Svi naši putnici mogu se detaljnije o svemu informisati na oficijelnom sajtu nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines www.montenegroairlines.com, putem kol-centra i poslovnica Montenegro Airlinesa i/ili preko prodajnih agencija", navodi se u saopštenju Montenegro Airlinesa.

Crnogorska nacionalna avio-kompanija je poručila da intenzivno prati situaciju koja se tiče koronavirusa, te da implementira sve naredbe i preporuke relevantnih zdravstvenih institucija, Ministarstva zdravlja Crne Gore, Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Svjetske zdravstvene organizacije SZO, Evropske Agencije za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) kao i Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz IATA.

"Kompanija, takođe, preduzima sve neophodne mjere predostrožnosti i pridržava se svih procedura koje su predviđene u ovakvim slučajevima. Kao i uvjek, bezbjednost i sigurnost naših putnika i članova posade je na prvom mjestu", zaključuje se u saopštenju Montenegro Airlinesa.

Bonus video: