UNICEF Crne Gore: Građani da koriste pouzdane informacije

“Naša poruka građanima Crne Gore je: Birajmo šta gledamo, čitamo i slušamo. Birajmo kome vjerujemo. Budimo medijski pismeni, provjeravajmo i kritički analizirajmo sve medijske sadržaje prije nego ih podijelimo sa drugima. Birajmo šta objavljujemo”
1806 pregleda 1 komentar(a)
UNICEF Crna Gora-koristi pouzdane informacije, Foto: Twitter
UNICEF Crna Gora-koristi pouzdane informacije, Foto: Twitter

UNICEF Crne Gore pozvao je građane da koriste pouzdane izvore informacija i da sve vijesti provjeravaju na zvaničnim sajtovima i društvenim mrežama nadležnih institucija.

Iz te organizacije su saopštili da je na sajtu UNICEF-a Crne Gore, u saradnji sa UNICEF-om Albanije, dostupna stranica na temu koronavirusa na albanskom jeziku na linku .

“Dezinformacije u doba zdravstvene krize mogu imati tragične posljedice i zato pozivamo građane da koriste isključivo pouzdane izvore informacija i da sve vijesti provjeravaju na zvaničnim sajtovima i društvenim mrežama Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje, UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije”, kazali su iz UNICEF-a.

Oni su podsjetili da digitalno doba omogućava građanima da kroz društvene mreže provjere sa tim institucijama da li je neka informacija potekla od njih i da li je tačna prije nego je podijele sa drugima.

“Naša poruka građanima Crne Gore je: Birajmo šta gledamo, čitamo i slušamo. Birajmo kome vjerujemo. Budimo medijski pismeni, provjeravajmo i kritički analizirajmo sve medijske sadržaje prije nego ih podijelimo sa drugima. Birajmo šta objavljujemo”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: