"TEŠKA SITUACIJA ZADESILA ČOVJEČANSTVO"

Tivatski karneval otkazan zbog koronavirusa: Sredstva usmjeriti na borbu protiv pandemije

Iz "Maškarade" su poručili da je novi datum za realizaciju programa trećeg po redu Međunarodnog karnevala u Tivtu planiran za period 10. -13. jun 2021. godine
1291 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnheg karnevala, Foto: Siniša Luković
Sa prošlogodišnheg karnevala, Foto: Siniša Luković

Na sastanku Upravnog odbora NVU "Maškarada" Tivat, u konsultaciji sa Turističkom organizacijom grada kao glavnim pokroviteljem, odlučeno je da se zbog pandemije koronavirusa otkaže Međunarodni karneval u Tivtu, koji je planiran za period od 11. -14.  juna.

"Imajući u vidu tešku situaciju zbog pandemije COVID-19 koja je zadesila čovječanstvo, pa i našu državu, kao i neizvjesnost u vezi trajanja novonastale situacije, smatramo da je ova odluka potpuno opravdana i jedino moguća. Sada je najbitnija odgovornost svakog pojedinca da se sačuva zdravlje i da se izvučemo sa što je moguće manjom štetom.  S obzirom na činjenicu da međunarodni karneval podrazumijeva veliki broj karnevalista iz inostranstva iz preko 10 zemalja širom svijeta, veliki broj domaćih učesnika, naročito djece, brojnu publiku, kao i da je proces organizacije vrlo složen i zahtjevan, uz budžet od preko 50 hiljada eura, smatramo da minimum društvene odgovornosti predstavlja otkazivanje takvog događaja u ovom momentu", saopštili su danas iz NVU "Maškarada".

Menadžer "Tivatskog karnevala" Goran Božović zahvalio se svim sponzorima na spremnosti da podrže ovu manifestaciju i apelovao da sva novčana sredstva koja su planirali za sponzorstvo karnevala za ovu godinu, preusmjere na pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa, kao i za sanaciju štete koju koronavirus nanosi.

Iz "Maškarade" su poručili da je novi datum za realizaciju programa trećeg po redu Međunarodnog karnevala u Tivtu planiran za period 10. -13. jun 2021. godine.

Preporučujemo za Vas