Stigao novi kontingent: "Dovoljne količine zaštitne opreme za naredne mjesece"

"Vrijednost opreme koja je u ovoj situaciji donirana značajno prevazilazi njenu novčanu vrijednost", poručio je dr Aleksandar Kujović
17281 pregleda 39 komentar(a)
Stigao novi kontigent donirane opreme, Foto: Vlada Crne Gore
Stigao novi kontigent donirane opreme, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 31.03.2020. 20:56h

U Crnu Goru je stigao najavljeni novi kontingent donirane medicinske i zaštitne opreme, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kako je kazao dr Aleksandar Kujović, član Kriznog medicinskog štaba, u Crnu Goru je danas stiglo 300.000 pari rukavica, 247.500 zaštitnih maski, 50.000 specijalnih N95 zaštitnih maski, 1.000 zaštitnih naočara, 500 zaštitnih odijela, te 46 beskontaktnih toplomjera.

"Skupa sa donacijom od prije tri dana, sa komecijalnom, plaćenom pošiljkom, koja se u petak očekuje, te još jednom značajnom donacijom koja će u toku naredne nedjelje doći u Crnu Goru, možemo sa sigurnošću reći da zdravstveni sistem Crne Gore u nedjeljama i mjesecima pred nama ima sasvim dovoljne količine medicinske i zaštitne opreme", kazao je Kujović.

On se u ime Kriznog medicinskog štaba i svih zdravstvenih radnika u Crnoj Gori zahvalio donatorima.

"Vrijednost opreme koja je u ovoj situaciji donirana značajno prevazilazi njenu novčanu vrijednost, i solidarnost i požrtvovanost koju oni i mnogi donatori iskazuju - nema cijenu. Samo ovako solidarni, požrtvovani i istrajni ćemo izaći kao pobjednici iz ove ni malo naivne borbe", poručio je Kujović.

Bonus video: