Radnici Komunalnih usluga u Pljevljima: Pomozite, jer smo u potpunom kolapsu

Posljednju su primili aprilsku zaradu iz prošle godine, koja im je isplaćena u februaru
5151 pregleda 2 komentar(a)
Komunalne usluge Pljevlja
Komunalne usluge Pljevlja

Zaposleni u pljevaljskom opštinskom preduzeću Komunalne usluge, uputili su zahtjev Vladi Crne Gore da finansijski pomogne zaposlene u tom kolektivu. U zahtjevu radnici Komunalnih usluga navode da su dovedeni na ivicu siromaštva, jer im rukovodstvo preduzeća duguje 11 zarada.

Posljednju su primili aprilsku zaradu iz prošle godine, koja im je isplaćena u februaru.

“U nadi da ćete razumjeti naš položaj obraćamo vam se jer u ovakvim uslovima više ni od koga ne možemo da očekujemo pomoć. DOO Komunalne usluge obavlja djelatnost od javnog interesa, pogrebne poslove, održavanje groblja, pružanje pijačnih usluga, usluge zbrinjavanja napuštenih životinja. Nadamo se da ćete razumjeti vapaje nas 50 zaposlenih koji koji su se našli u teškoj materijalnoj situaciji i dovedeni na ivicu siromaštva i to ne našom krivicom. Radnicima se duguje 11 zarada. Nadali smo se, pokušavali da budemo strpljivi, ali kako sada da čekamo i da živimo praznih novčanika. Nismo u mogućnosti da kupimo ni osnovne životne namirnice, platimo račune za struju i vodu, a krediti se gomilaju. Kako da se pridržavamo preporuka u vrijeme COVID- 19, kada ne možemo da priuštimo ni neophodna sredstva za higijenu“, naveli su radnici Komunalnih usluga u zahtjevu Vladi.

Tvrde da su se za pomoć obraćali resornom sekretarijatu i predsjedniku Opštine, ali da nijesu naišli na razumijevanje.

“Teško je danas svima u ovakvim uslovima, neizvjestnost, panika, strah za egzistenciju, a kako je tek nama koji ne mogu da priušte sebi i porodici ni najminimalnije uslove za život. Molimo vas da izdvojite dio novca za ljude kao što smo mi koji smo i prije pandemije bili u dramatičnoj situaciji koja se sada još više pogoršala. Napominjemo da radnici i sada obavljaju svoje redovne poslove striktno se pridržavajući naredbi i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela“, navodi se u zahtjevu kojeg je potpisalo 46 radnika preduzeća Komunalne usluge.

Zaposleni u preduzeću Komunalne usluge u Pljevljima krajem prošle godine odustali su od štrajka nakon što su sa predsjednikom Opštine i nadležnim Sekretarijatom, i predsjednikom Odbora direktora postigli dogovor da im se isplate dvije bruto zarade od sredstava predviđenih za parking usluge.

Nakon što je vršilac dužnosti direktora Tanja Vučetić prije nekoliko mjeseci podnijela ostavku, Odbor direktora za direktora preduzeća je još 19. decembra prošle godine izabrao Dragišu Džarića na tu funkciju. On još nije preuzeo upravljanje preduzećem jer čeka saglasnost Skupštine Opštine, koja u međuvremenu nije zasjedala.

Zbog epidemije korona virusa odložena je sjednica lokalnog parlamenta, koja je trebalo da se održi 20. marta.

Bonus video: