Ovo je sajt za sve informacije o koronavirusu u Crnoj Gori

Iz MJU su rekli da će sajt sadržati sve informacije važne za život građana u uslovima epidemije, koje će se ažurirati na dnevnoj osnovi i predstavljaće u narednom periodu zvaničan kanal komunikacije sa građanima
7904 pregleda 1 komentar(a)
Stranica sa informacijama, Foto: Screenshot
Stranica sa informacijama, Foto: Screenshot

Sve informacije o koronavirusu, aktivnostima Vlade, Nacionalnog kordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) i drugih državnih organa, od danas su dostupne na sajtu www.coronainfocg.me, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave (MJU).

Sajt je pripremilo to ministarstvo u saradnji sa Vladinim Biroom za odnose sa javnošću i kompanijom Fleka.

„Cilj je da se na jednom mjestu nađu tačne, pravovremene i korisne informacije za građane o epidemiološkoj situaciji u državi, mjerama i naredbama Vlade, preporuke Insituta za javno zdravlje i druge informacije koje dolaze iz provjerenih i zvaničnih izvora“, saopšteno je iz MJU.

Iz MJU su rekli da će sajt sadržati sve informacije važne za život građana u uslovima epidemije, koje će se ažurirati na dnevnoj osnovi i predstavljaće u narednom periodu zvaničan kanal komunikacije sa građanima.

„Na sajtu se mogu naći informacije kako zaštiti sebe i druge, kako organizovati život od kuće, a sadrži i čitav set preporuka, tekstova i savjeta koji dolaze od eminentnih psihologa u Crnoj Gori, koji su sa zadovoljstvom prihvatili da volonterski pomognu građanima“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, sajt sadrži i elektronski servis „Doniraj i ti“ putem kojeg građani, privreda, dijaspora i svi zainteresovani mogu da doniraju novac NKT-u na potpuno siguran način.

„Zahvaljujemo kompaniji CKB banka koja je prihvatila poziv MJU da uplate na ovaj način oslobodi plaćanja provizije i na taj način pomogne državi Crnoj Gori i njenim građanima.

Iz MJU su naveli da je u cilju pravovremene informisanosti, putem sajta www.coronainfocg.me omogućeno i live praćenje konferencija za medije NKT-a i Instituta za javno zdravlje.

„Ovom prilikom pozivamo stručnjake iz svih sfera društva da stručnim tekstovima i preporukama doprinesu boljoj informisanosti građani i što boljem odgovoru na izazove koje donosi epidemiološka situacija.

Kako su rekli, svi zainteresovani priloge mogu dostaviti putem maila, rade.spasojevic@gsv.gov.me”,

Iz MJU su zahvalili svim ministarstvima, državnim organima, lokalnim samoupravama, kompanijama i stručnjacima koji su pružili podršku prilikom realizacije projekta.

„Vjerujemo da na ovaj način pokazujemo, i u ovim otežanim uslovima, sinergiju Vlade, državnih institucija, društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, i da smo spremni da odgovorimo na potrebe naših građana“, kazali su iz MJU.

Bonus video: