Ljudskost u doba korone: Donacije, dobrovoljci, volonteri

Pratiti sve primjere humanosti u Crnoj Gori. Donacije, primjeri dobrovoljaca, volontera...
3000 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.04.2020. 22:08h

Donacije, primjeri dobrovoljaca, volontera...

Vozilo koje je donirala kompanija Alliance stiglo je u bjelopoljsku Opštu bolnicu.
Vozilo će, kako ističu iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, biti korišćeno za transport građana Bijelog Polja i Mojkovca na dijalizu Kompanija Alliance poklonila je za potrebe transporta građana na dijalizu donirala Opštoj bolnici Bijelo Polje automobil Dacia Lodgy, sa kapacitetom od sedam sjedišta, u cilju podrške borbi protiv virusa Kovid-19.
Vijesti.me | Sourcefabric

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić je uplatio 50 hiljada eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, javlja Televizija Vijesti.

Prije asa Barse novac Nacionalnom koordinacionog tijelu uplatili su između ostalih Nikola Vučević, Stevan Jovetić, Stefan Savić, Luka Đorđević, Đorđije Pavićević, Nikola Vukčević... Košarkaš Barselone Nikola Mirotić je uplatio 50 hiljada eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, javlja Televizija Vijesti. Jedan od najboljih evropskih košarkaša na taj način je pomogao u borbi Crne Gore protiv pandemije koronavirusa.
Vijesti.me | Sourcefabric

Crnogorci humanost iskazuju ne samo u našoj državi. Tako je Tivćanin Igor Bojić koji već dvadesetak godina živi i radi u Kanadi pobrao ovih dana neskrivene simpatije javnosti u toj državi zbog svoje nesvakidašnje akcije pomoći i iskazivanja podrške tamošnjim vozačima velikih kamiona.

Igor Bojić humanim gestom pobrao ovih dana neskrivene simpatije javnosti u toj državi Crnogorci humanost iskazuju ne samo u našoj državi. Tako je Tivćanin Igor Bojić koji već dvadesetak godina živi i radi u Kanadi pobrao ovih dana neskrivene simpatije javnosti u toj državi zbog svoje nesvakidašnje akcije pomoći i iskazivanja podrške tamošnjim vozačima velikih kamiona.
Vijesti.me | Sourcefabric

Kompanija Domaća Trgovina, u čijem sastavu posluju Aroma marketi i Conto diskonti, donirala je deset tona hrane Crvenom krstu (CKCG).

Humanitarna pomoć biće podijeljena putem opštinskih organizacija Crvenog krsta onima kojima je to najpotrebije širom Crne Gore Kompanija Domaća Trgovina, u čijem sastavu posluju Aroma marketi i Conto diskonti, donirala je deset tona hrane Crvenom krstu (CKCG). Iz CKCG-a su kazali da se donacija, koja je vrijedna deset hiljada eura, sastoji od osnovnih životnih namirnica i potrebnih sredstava za higijenu.
Vijesti.me | Sourcefabric

Hotelska grupa “Budvanska rivijera" doniraće još 18 hiljada eura Nacionalnom koordinacionom tijelu. Iz ove najveće državne hotelske kompanije u Crnoj Gori poručuju da neće otpuštati radnike.

Kako ističu Hotelska grupa "Budvanska rivijera" ustupila je bez naknade na korišćenje Hotel "Castellastva" u Petrovcu Upravi za imovinu i to za potrebe sprovođenja mjera karantina Hotelska grupa "Budvanska rivijera" doniraće još 18 hiljada eura Nacionalnom koordinacionom tijelu. Iz ove najveće državne hotelske kompanije u Crnoj Gori poručuju da neće otpuštati radnike.
Vijesti.me | Sourcefabric
Sindikat bezbjedonosnih institucija (SBI) Crne Gore kojeg čine sindikati Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Policijske akademije i Vojske Crne Gore donirali su pet hiljada eura Nacionalno koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.
"Kao mnogo puta do sada možemo se ponositi na dosadašnji doprinos koji daju službe bezbjednosti, a posebno policjski službenici koji, obavljajući svoje svakodnevne obaveze, daju pun doprinos bezbjednosti i zaštiti života i zdravlja građana Crne Gore. U cilju pomoći zaposlenih u ovom sektoru kao i zaposlenih u zdravstvenim institucijama, pridružujemo se uplatama pomoći - donaciji NKT radi nabavke dijela zaštitne opreme u iznosu od 5.000,00 eura", navodi se u saoštenju SBI.
Oni su dodali da su službe bezbjednosti i službe zdravstvenih ustanovama svakodnevno pod velikim pritiskom kako bi očuvali zdravlje svih građana u borbi protiv koronavirusa koja prijeti cijeloj populaciji.
"Za sada zajednički uspijevamo da odolimo ovom izkušenju. Uz poziv koji stiže sa svih strana poručujemo: Ostanite doma!", zaključuje se u saopštenju.
Članovi Sindikalne organizacije zaposlenih u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, uplatili su 1.000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.
Iz te Sindikalne organizacije "Vijestima" su kazali da žele da daju doprinos borbi protiv koronavirusa.
Doprinos u borbi protiv koronavirusa
Obezbijeđena donacija Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Lovćen banka donirala je Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 30.000 eura. "Lovćen banka pomaže borbu protiv koronavirusa donacijom u iznosu od 30.000 eura. Sredstva su uplaćena Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti uz želju da bude raspoređena za nabavku zaštitne i medicinske opreme i sprovođenje svih potrebnih aktivnosti za realizaciju donesenih mjera prevencije u borbi protiv koronavirusa.
Vijesti.me | Sourcefabric
Uvažavajući preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti, preduzeće Parking servis Tivat je u prethodnom periodu preduzeo niz preventivnih mjera, a sve u cilju suzbijanja i sprečavanja prenošenja COVID-19 virusa.
Ta opštinska firma, kako je juče saopšteno, uplatiće iznos od 2.500 eura, a izvršni direktor Slaviša Ognjanović doniraće 50% zarade Nacionalnom koordinacionom timu u svrhu borbe protiv koronavirusa.
Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Tivat ovo preduzeće uplatiće 1.000 eura za nabavku namirnica za podjelu najugroženijima građanima Tivta. Takođe, građanima će biti omogućeno odloženo plaćanje računa za 60 dana.
Osim što u Narodnoj kuhinji u Nikšiću svakodnevno spremaju oko 400 obroka, uspjeli su i da ovih dana, zahvaljujući donatorima, podijele pakete hrane za oko 250 porodica.
„U saradnji sa fondacijom ‘Hemiias’ iz Njemačke i ‘Hilal’ iz Bijelog Polja, uz pomoć Crvenog Krsta i mjesnih zajednica, u Nikšiću, podjelili smo 100 humanitarnih paketa za porodice koje do sada nijesu dobile pomoć. Prethodnih dana podjelili smo pomoć u namirnicama za još oko 100 naših sugrađana i 50 građana u drugim opštinama”, kazala je Konstantina Vojinović iz Narodne kuhinje.
Dobili su podršku i od ‘Red comerca’, ‘HEL company’, ‘Aroma’ marketa, MI ‘Goranović’, koja je stalno uz njih, poslastičarnice ‘Ukus’.
“Sa radionicom kolača ‘Miranis’ podjelili smo oko 50 kilograma kolača, a akciju nastavljamo i narednih dana. TDS nam je donirao 200 kilograma kvasca. Uz nas su Volonteri Crne Gore i ‘Heroji iz komšiluka’, koji svakodnevno pružaju pomoć kao volonteri”, kazala je Vojinović.
Kako je istakla ponosni su što nikoga nijesu odbili za obrok, a donatorima su zahvalni što ih ne zaboravljaju. Svaka pomoć, prema njenim riječima, je dobrodošla, pa je pozvala sve koji mogu da im doniraju namirnice i sredstva za higijenu.
„Snage i volje imamo jer dovoljno nam je kada vidimo osmjeh na licu zadovoljnih korisnika. Građanima poručujemo da ostanu doma a za sve što im je potrebno da pozovu ljude koji su tu zbog njih i zajedničke sigurnosti. Nas kontakt je 068/296-775”, poručila je Vojinović.

Bonus video: