URA: Romima imperativ da bude obrazovanje

“Dokažite svojim primjerom da trebamo, moramo i želimo biti ravnopravni. Znanje je jedini put emacipacije i integracije”, poručuje Beganaj.
558 pregleda 0 komentar(a)
Hasiba Hana Beganaj, Foto: URA
Hasiba Hana Beganaj, Foto: URA

GP URA čestitala je Međunarodni dan Roma svim pripadnicima ovog naroda u Crnoj Gori.

Članica URA Hasiba Hana Beganaj kazala je da Romi u Crnoj Gori i danas biju bitku za iole ravnopravan položaj u društvu, uprkos poteškoćama na svakom koraku.

“Bez obzira na to što živimo u 21. vijeku romska zajednica i dalje bije bitke za svoj položaj u društvu. Međutim, svaka promjena počinje od nas. Za inkluziju su važne dvije strane, ali mi moramo odraditi naš dio posla”, navodi Beganaj.

Ona u čestitki navodi da kao odlična učenica opšte gimnazije, poziva Rome u Crnoj Gori da im imperativ bude obrazovanje.

“Dokažite svojim primjerom da trebamo, moramo i želimo biti ravnopravni. Znanje je jedini put emacipacije i integracije”, poručuje ona.

“U svoje lično i u ime URA svim Romima čestitam praznik, a svim građanima Crne Gore želim da ove dane provedu u zdravlju, vjerujući da uskoro nastupaju ljepša i prevednija vremena za sve nas. Ostanite doma”, poručuje na kraju saopštenja Hasiba Beganaj.

Bonus video: