Tri crnogorska aviona gase požar u BiH

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je sagledavajući zahtjev iskazalo spremnost da pruži pomoć Bosni i Hercegovini.Vlada Crne Gore je juče popodne, bez održavanja sjednice, a na osnovu saglasnosti većine članova donijela odgovarajuću odluku", kazali su iz Vlade Crne Gore
4154 pregleda 8 komentar(a)
Crnogorski protivpožarni avion, Foto: Vlada Crne Gore
Crnogorski protivpožarni avion, Foto: Vlada Crne Gore

Tri crnogorska protivpožarna aviona tipa "Air Tractor" danas u Bosni i Hercegovini (BiH) gase požare na prostoru Konjic–Neretvica i Prozor–Rama, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je Savjet ministara BiH radi gašenja požara na otvorenom prostoru iz vazduha, koji je juče pogodio ovu oblast poslao Crnoj Gori Zahtjev za međunarodnu pomoć u gašenju.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je sagledavajući zahtjev iskazalo spremnost da pruži pomoć Bosni i Hercegovini. Vlada Crne Gore je juče popodne, bez održavanja sjednice, a na osnovu saglasnosti većine članova donijela odgovarajuću odluku", kazali su iz Vlade Crne Gore.

Poručili su da je osnov za pomoć Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara BiH o saradnji u zaštiti od prirodnih ili civilizacijskih katastrofa, koji je potpisan u Budvi, 7. septembra 2007. godine na neodređeno vrijeme.

"U BiH su na gašenju požara angažovana tri naša pilota i jedan mehaničar", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: