TO Ulcinj: Ulazimo direktno u špic sezone

„Kao što je u ukupnom djelovanju naše Države i Opštine sada sve usmjereno na očuvanju života, tako je za naš turizam najvažnije da očuvamo radna mjesta. Jer, u turizmu i ugostiteljstvu ništa ne može da zamijeni kvalifikovanu radnu snagu“
1855 pregleda 3 komentar(a)
U TO vjeruju u ljetnju sezonu: Ulcinj, Foto: Shutterstock
U TO vjeruju u ljetnju sezonu: Ulcinj, Foto: Shutterstock

"Turistička organizacija Ulcinja u vrijeme pandemije koronavirusa za glavni cilj ima održavanje turističke industrije stabilnom do stvaranja preduslova za nastavak normalnog poslovanja a nakon toga što bolje pozicioniranje na tržištu", saopšteno je iz TO. Uporedni podaci, kako se dodaje, pokazuju da se jedna petina dolazaka na ulcinjskoj rivijeri ostvari u prvoj polovini godine.

„To znači da smo već sada u minusu. Ali, ipak, ne smijemo biti pesimisti. Prije svega, moramo vjerovati da će se sve ovo brzo okončati i kod nas i u cijelom svijetu, te da se moramo pripremati za vrijeme koje slijedi. Najvjerovatnije, u špic sezone, ući ćemo direktno“, procijenili su u TO. Ipak, turistički poslenici su uvjereni da nema sumnje da će turisti širom svijeta i dalje putovati.

„S tim što će buduća putovanja biti drugačija od dosadašnjih. Tako će, na primjer, turisti više tražiti mir, biti oprezniji i htjeti čistoću na svakom mjestu u destinaciji. Zahtijevaće autohtonu hranu, kvalitetan smještaj, dobru uslugu- ukratko, istinsku autentičnost. A to su upravo naši aduti privlačnosti, tačnije sve ono što im Ulcinj može i treba ponuditi, uz naravno, prihvatljive cijene, što je i do sada bila naša prednost“, smatraju u TO. U saopštenju se dodaje da TO zbog toga veliku promotivnu kampanju u zemljama regiona i unutar države, gdje se Ulcinj prikazuje kao bliska, sigurna i poželjna destinacija.

„Naša Virtuelna tura na tri jezika https://ulcinj360.com/ ima ovih dana i sedmica ogroman broj pregleda na Internetu. Takođe, TO će uskoro štampati katalog privatnog smještaja, stimulisati mlade ljude da postanu turistički vodiči i povećati broj manifestacija koje će biti održane tokom i u postsezoni“, navodi se u saopštenju. Dodaje se da će TO podržati svaku akciju državnih i lokalnih organa, civilnog sektora ili građana usmjerenu na otklanjanju crnih ekoloških tačaka u opštini. Ističe se bliska saradnja sa turističkim organizacijama susjednih gradova zbog konkurentnosti na međunarodnom tržištu i potreba za preduzimanje zajedničkih mjera sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja i Nacionalnom turističkom organizacijom.

„Inače, istraživanja koja su vršena ovih dana pokazuju da oni koji su morali otkazati svoja putovanja nijesu time ugasili i svoju želju za putovanjima, pa tako polovina ispitanika govori o putovanjima s velikom čežnjom. Ispitani su na popisu aktivnosti koje će preduzeti odmah nakon što epidemija prođe, na drugo mjesto stavili odlazak na turističko putovanje“, tvrde u TO i dodaju „da je na nama da jedan dio njih provede odmor na predivnoj ulcinjskoj rivijeri i da nam se, zadovoljni i srećni, opet vraćaju“. U TO ističu i potrebu za očuvanjem radnih mjesta.

„Kao što je u ukupnom djelovanju naše Države i Opštine sada sve usmjereno na očuvanju života, tako je za naš turizam najvažnije da očuvamo radna mjesta. Jer, u turizmu i ugostiteljstvu ništa ne može da zamijeni kvalifikovanu radnu snagu“ zaključuje se na kraju.

Bonus video: