DF: Hitno osloboditi Amfilohija, zarobljene sveštenike i vjerujuće ljude

"Koristeći trenutnu situaciju za kršenje Ustava i zakona bez prethodnog uvođenja vanrednog stanja, režim otvoreno sprovodi diktaturu i prvo što su napali je naša Crkva odnosno njen najznačajniji jerarh u Crnoj Gori"
12427 pregleda 24 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Savo Prelević
Amfilohije, Foto: Savo Prelević

Demokratski front (DF) traži hitno oslobađanje mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija, zarobljenih sveštenika kao i drugih vjerujućih ljudi, iz Centra bezbjednosti (CB) u Podgorici, saopšteno je danas iz tog političkog saveza..

"Njihovo privođenje i zadržavanje je duboko nemoralan i neljudski, pa tek onda protivustavan i protivzakonit čin. Koristeći trenutnu situaciju za kršenje Ustava i zakona bez prethodnog uvođenja vanrednog stanja, režim otvoreno sprovodi diktaturu i prvo što su napali je naša Crkva odnosno njen najznačajniji jerarh u Crnoj Gori. To pokazuje da režim koristi ovu situaciju da učvrsti svoj nedemokratski, totalitarni i diktatorski način vladavine. Dok predsjednici opštinskih odbora DPS-a sjede u zatvorenim kafanama bez posljedica, njihovi poslanici i predsjednici opština u kojima su oni na vlasti slobodno šetaju u grupama od po desetak ili dvadesetak ljudi i prave sebi reklamu davajući novac i pakete pomoći svojim pristalicama, dotle se hapsi crkveni velikodostojnik i uskraćuju mu se sva prava koja mu pripadaju", istakli su iz DF.

Oni su dodali da će proći ovo vrijeme virusa koje je unijelo strah u Crnu Goru.

"A tada će se sve ove režimske zloupotrebe staviti na dnevni red ukupnog preispitivanja u našoj zemlji. Najsramnije stranice tih zloupotreba su ispisane upravo prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i opozicionim liderima. Ne brukajte se dodatno režimlije nego što prije iz vaših policijskih stanica puštajte na slobodu našeg Mitropolita i druge privedene ljude", navodi se u saopštenju DF.

Bonus video: