Požar u Kozičkoj rijeci stavljen pod kontrolu

Već sedmi dan pljevaljski vatrogasci gase požar u Kozičkoj rijeci, gdje je do sada izgorio veliki kompleks smrčeve šume, većinom u nepristupačnom dijelu kanjona
772 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Požar u Kozičkoj rijeci još nije ugašen, ali je stavljen pod kontrolu, kazao je Vijestima komandir pljevaljske službe zaštite i spašavanja Goran Čavić.

Već sedmi dan pljevaljski vatrogasci gase požar u Kozičkoj rijeci, gdje je do sada izgorio veliki kompleks smrčeve šume, većinom u nepristupačnom dijelu kanjona.

„Požar u Kozičkoj rijeci je još uvijek aktivan, ali je stavljen pod kontrolu. Vatrogasci dežuraju pored njega zbog povremenih požara koji se javljaju“, rekao je Čavić

Za razliku od predhodnih dana, danas nijesu angažovani helikopteri Ministarstva odbrane u gašenju požara u Kozičkoj rijeci.

„Požar u Matarugama još uvijek nije ugašen. Ugašene su kuće Šaraca koje smo juče jednom odbranili. Sada je požar došao sa druge strane“, istakao je Čavić.

Osim ovih požara na teritoriji Opštine Pljevlja trenutno su aktivni i požari u Bobovu, Bukovici, Krćama, Adrovićima.

„Trenutno gasimo požar na brdu Bogiševac . Helikopteri Ministarstva odbrane danas nisu angažovani ali je angažovano odjeljenje vojnika u Matarugama i još smo tražili jedno odjeljenje vojnika za Bogiševac“, rekao je Čavić.

Bonus video: