Gvozdenović u Baru: Mora se pokazati dodatna zrelost i zajedništvo

"Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević istakao je da zdravstvena zaštita u ovom trenutku, u situaciji kada se svi prioritetno borimo za živote i zdravlje naših sugrađana, funkcioniše u najboljem mogućem redu te da raduje činjenica da već par dana nema novih pozitivnih slučajeva iz Bara". kaže se u saopaštenju
2783 pregleda 40 komentar(a)
Posjeta Baru, Foto: Skupština CG
Posjeta Baru, Foto: Skupština CG

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović i predsjednik opštine Bar Dušan Raičević obišli su danas JZU Opštu Bolnicu ,,Blažo J. Orlandić” i imali sastanak sa užim sastavom Tima za zaštitu i spašavanje u tom gradu, saopšteno je iz Skupštine.

Gvozdenović je kako saopštavaju, pohvalio rad Opšte Bolnice budući da pored redovnih aktivnosti ova bolnica sada predstavlja i regionalni centar za oboljele od virusa CoVID-19 za crnogorsko primorje.

"U tom kontekstu Gvozdenović je istakao i doprinos koji su zdravsteni radnici dali za Crnu Goru i njene građane u ovom teškom i izazovnom trenutku, i naveo da odlični rezultati daju mogućnost, da se uporedo razmišlja kako da se prevaziđu i posljedice koje je izazvala ova epidemija, a to je negativan utican na ekonomiju", navodi se u saopštenju.

,,Ovo je vrijeme kada se mora pokazati dodatna zrelost, dodatno zajedništvo, i poziv svim akterima u Opštini Bar da zajedničkim radom pomognu da lakše prevaziđemo posljedice epidemije. Opština i predsjednik Opštine su rekli da su spremni da daju svoj maksimalni doprinos u tom pravcu.” istakao je Gvozdenović kaže se u saopštenju.

On je kako saopštavaju, naglasio značajan doprinos Tima za zaštitu i spašavanje koji danonoćno obavlja zahtjevne zadatke, ne mareći za činjenicu što i sebe lično izlažu dodatnom riziku, kako bi građani Bara imali što manje posljedica od virusa CoVID-19.

"Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević istakao je da zdravstvena zaštita u ovom trenutku, u situaciji kada se svi prioritetno borimo za živote i zdravlje naših sugrađana, funkcioniše u najboljem mogućem redu te da raduje činjenica da već par dana nema novih pozitivnih slučajeva iz Bara". kaže se u saopaštenju.

Kako kažu, Raičević je najavio da će opština narednih sedmica raspisati javne pozive za subvencije u oblasti poljoprivrede koje su planirane na iznos od 200.000€ te da će takođe raspisati već planirane subvencije za podršku preduzetništvu u iznosu od 150.000€, kao i javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu u iznosu od 35.000€.

,,Raduje činjenica da imamo podršku i sa strane potpredsjednika Skupštine Crne Gore. Raduje takođe i činjenica da mjere podrške Vlade Crne Gore će biti primjenjivane i u Baru”, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: