Đaci pomažu vršnjacima u učenju

"Study Buddy" omogućava mladima da zajedno uče i prelaze gradivo
653 pregleda 1 komentar(a)
Kreaktivator.me, Foto: Kreaktivator.me
Kreaktivator.me, Foto: Kreaktivator.me

Kroz program za pomoć vršnjacima u učenju već su pokriveni skoro svi školski predmeti, a među prijavljenim mentorima su i đaci osnovnih škola.

To su “Vijestima” kazali iz Laboratorije inovacija za mlade “Kreaktivator”, koja je nedavno pokrenula program “Study Buddy”, kroz koji će mladi pomagati vršnjacima u učenju.

“U pitanju je program koji povezuje mlade tako što će zajedno da uče i da prelaze gradivo. To je osoba sa kojom mogu, nudeći međusobnu podršku, zajedno da rade domaće zadatke i kojoj mogu da postave pitanja u vezi bilo čega što im je ostalo nejasno, a tiče se školskog gradiva”, objasnili su iz Laboratorije.

Sve što je potrebno da bi se mladi uključili u program je da imaju između 13 i 19 godina i da budu u mogućnosti da jednom nedjeljno, online, u dogovorenom terminu, pomognu vršnjacima iz cijele Crne Gore u savladavanju određenog gradiva.

Prijave za mentore otvorene su još danas, a zainteresovani se prijavljuju putem sajta.

Svi prijavljeni će do nedjelje znati i da li su odabrani da budu mentori, nakon čega će dobiti i grupu učenika sa kojom će raditi.

U toku sljedeće sedmice na istom sajtu biće otvorene prijave za učenike kojima je potrebna pomoć u savladavanju gradiva.

“Nadamo se da ćemo vam na ovaj način za nijansu olakšati učenje i omogućiti da u ovim skroz neobičnim i novim trenucima za sve nas, steknete novo iskustvo. Ovim programom nastavljamo i tradiciju upoznavanja i spajanja sjajnih vršnjaka širom Crne Gore”, poručila je Mina Đurđevac, koordinatorka Laboratorije.

Kako ne bi gubili kontinuitet u nastavi, crnogorski đaci već neko vrijeme nastavu slušaju kroz platformu “Uči doma” (ucidoma.me), koji su realizovali Ministarstvo prosvjete i kompanija Amplitudo. Prosvjetni radnici sa đacima komuniciraju i razmjenjuju nastavne materijale i kroz više drugih elektronskih servisa, među kojima su Google classroom, Tims, Zoom...

Bonus video: