Marković: Uspjećemo ako i svaki naredni dan, uključujući i uskršnji, budemo složni i jedinstveni

"Želim da u ličnom i porodičnom miru, još radosnije i svečanije dočekamo Uskrs, kao dan konačne čovjekove pobjede nad smrću i progonstvom"
6886 pregleda 42 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.04.2020. 09:11h

Premijer Duško Marković čestitao je građanima i sveštenicima u ime Vlade i svoje lično Uskrs navodeći da najveći hrišćanski praznik ove godine nije samo dugo očekivana radost, već i prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje; i da racionalno sagledamo mnoga iskušenja koja donosi epoha u kojoj živimo i stvaramo.

"Ovo je godina brojnih i teških izazova koje pred nas stavlja globalni poredak. Opaka i opasna epidemija korona virusa, ugrozila je i paralisala čitav svijet. Na sreću svih nas, a zahvaljujući pravovremnim mjerama i disciplini naših građana, Crna Gora uspijeva da se odupre i sačuva ono što je najvrednije – čovjeka i njegovo zdravlje. Zbog toga ovogodišnji Uskrs nije samo dugo očekivana radost, već i prilika da sačuvamo sebe i svoje bližnje. Prilika da racionalno sagledamo mnoga iskušenja koja donosi epoha u kojoj živimo i stvaramo. A ona su brojna, složena i ne bez posljedica – ako izostane sposobnost i odlučnost da im se na pravi način suprotstavimo", poručio je premijer.

Marković je kazao da zato mjere koje se sprovode sedmicama unazad treba posmatrati kao zajedničku borbu da se iskorijeni epidemija i očuva zdravlje i živote ljudi.

"U toj borbi ćemo uspjeti ako i svaki naredni dan, uključujući i uskršnji, budemo složni i jedinstveni. Stoga želim da trenutke koji prethode ovom velikom prazniku, provedete u ličnom i porodičnom miru, ali i u traženju odgovora za sve buduće izazove i iskušenja. Na taj način ćemo još radosnije i svečanije dočekati Uskrs, kao dan konačne čovjekove pobjede nad smrću i progonstvom. U ime vječnog trajanja i obnavljanja prirode i života u njoj, još jednom vam čestitam veliki pravoslavni praznik", navodi se u uskršnjoj čestitki Markovića.

Bonus video: