Abazović: Da vaskrsne Crna Gora, vjerujmo u pravdu, ljubav i zajedništvo

U čestitki se dodaje i "da ovaj veliki hrišćanski praznik jasno pokazuje da dobro mora pobijediti zlo i da ta činjenica uvijek nanovo vraća vjeru u bolju budućnost"
1279 pregleda 4 komentar(a)
Abazović, Foto: URA
Abazović, Foto: URA

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je svim pravoslavnim vjernicima i svještenstvu Vaskrs u želji da ga proslave u zdravlju, miru, blagostanju i u porodičnom okruženju.

On je posebno zahvalio pravoslavnim vjernicima i svještenstvu na razumnom, humanom i ljudskom odnosu prema situaciji u kojoj se našao cio svijet.

“Danas možda vjernici neće imati priliku da budu u svojim hramovima a svještenstvo neće moći da se susretne sa svojim narodom, ali i takva ograničenja nijesu prepreka da se dođe do istinskih vrijednosti pravoslavlja – ljubavi, opraštanja, mira, solidarnosti… U svojim domovima sa svojim najbližim nađite izvor snage i nadahnuća za sve dane pred nama”, poručio je Abazović.

On je dodao da je Vaskrs prilika za ukazivanje na vrline.

"Neka nam žrtva na koju nas podsjeća ovaj veliki hrišćanski praznik ukaže i na vječne i neprolazne ljudske vrline. Neka i Vaskrs da doprinos većem međusobnom poštovanju, toleranciji i uvažavanju, kao osnovnim vrijednostima cijelog čovječanstva“, naveo je lider pokreta URA.

U čestitki se dodaje i "da ovaj veliki hrišćanski praznik jasno pokazuje da dobro mora pobijediti zlo i da ta činjenica uvijek nanovo vraća vjeru u bolju budućnost".

"Jer, koliko god tiranija i nepravda u bilo kom vremenu i na bilo kom mjestu bila jaka, Vaskrs nam vraća vjeru da drugačije vrijednosti u završnici moraju trijumfovati. Crna Gora, najljepša zemlja na svijetu, se mora nanovo probuditi i pokazati svoj puni sjaj bez balasta prošlosti. S tom mišlju u zdravlju i sreći proslavite i ovaj praznik – Srećan Vaskrs!”, stoji na kraju čestitke Abazovića.

Bonus video: