ČESTITALA VASKRS

Medenica: Molitva da donese zdravlje, slogu i solidarnost

Ona je kazala da ovog proljeća, praznik "povratka u život" proslavljamo sa najbližima, stvarajući nove uspomene, a njegujući naše tradicionalne vjerske običaje
1144 pregleda 8 komentar(a)
Medenica, Foto: Savo Prelević
Medenica, Foto: Savo Prelević

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, uputila je pravoslavnim vjernicima čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, poželevši da ovogodišnja molitva donese zdravlje, slogu, nadu i solidarnost.

Ona je kazala da ovog proljeća, praznik "povratka u život" proslavljamo sa najbližima, stvarajući nove uspomene, a njegujući naše tradicionalne vjerske običaje.

"Pravo na ispoljavanje vjere ili uvjerenja molitvom, propovijedanjem, običajima i obredom je neprikosnoveno, ali je istovremeno neprikosnovena i obaveza svih građana da poštuju propise Crne Gore i da svoje aktivnosti prilagode naredbama i odlukama nadležnih organa", rekla je Medenica.

On je pozdravila odluku pravoslavne vjerske zajednice, da se vaskršnje liturgije služe bez prisustva vjernika.

"Takva odluka, odraz je demokratskog društva i u interesu je zaštite zdravlja svih građana. Vjera u vaskrsnuće je u srcima vjernika, a to je dovoljno jak motiv da vaskršnje praznike proslavimo u svojim domovima, dostojno, odgovorno i bezbjedno", kazala je Medenica.

Ona je poželjela da ovogodišnja vaskršnja molitva svima donese zdravlje, slogu, nadu i solidarnost.

Preporučujemo za Vas