Šćekić i Obradović: Vaskrs da ulije snagu i optimizam

"Vasrkšnji praznik, posvećen miru, zdravlju i napretku naših porodica, kao i praznični duh razumijevanja i opraštanja, uvek nas podsjećaju na značaj međusobnog poštovanja i uvažavanja, kao i širenja Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima", kazao je predsjednik Opštine Berane
745 pregleda 3 komentar(a)
Šćekić, Foto: Opština Berane
Šćekić, Foto: Opština Berane

Predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić, čestitao je Vaskrs vladici Joanikiju, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

„U ime Opštine Berane i svoje lično ime, episkopu Budimljansko–nikšićkom Gospodinu Joanikiju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Vasrkšnji praznik, posvećen miru, zdravlju i napretku naših porodica, kao i praznični duh razumijevanja i opraštanja, uvek nas podsjećaju na značaj međusobnog poštovanja i uvažavanja, kao i širenja Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima. Neka nam ovaj veliki hrišćanski praznik, koji simbolizuje pobjedu života, ulije snagu i optimizam i ispuni nas strpljenjem i nadom u bolje sjutra; da zajedno prebrodimo iskušenja pred nama, sa kojima se danas suočava ne samo Crna Gora, već i čitav svijet. Uz najbolje želje da praznik provedemo u dobrom zdravlju i sreći, pozdravljam vas najradosnijim pozdravom: Hristos vaskrse!“, navodi se u vaskršnjoj čestitki predsjednika opštine Berane.

Predsjednik Skupštine opštine Berane, Novica Obradović, takođe je čestitao Vaskrs Joanikiju, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima koji slave praznik po Julijanskom kalendaru.

Obradović
Obradović(Foto: Opština Berane)

„U ime SO Berane i svoje lično ime, episkopu Budimljansko-nikšićkom Gospodinu Joanikiju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Vaskrs treba da nam vrati vjeru u bolju budućnost i podsjeti nas na važnost njegovanja moralnih vrijednosti i međusobnog uvažavanja. Neka se u naše domove useli duh sloge i prijateljstva sa bližnjima, a solidarnost i razumijevanje obasja našu zemlju. Želim da nas duh pobjede života i vječnog nadahne da u ovim vaskršnjim danima, okruženi mirom, ljubavlju i praštanjem, damo pravi odgovor na izazove koji se postavljaju pred našom državom. Sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedemo u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći, okruženi svojim najdražima: Hristos vaskrse!“, navodi se u vaskršnjoj čestitki predsjednika SO Berane.

Bonus video: