U Podgorici počela rekonstrukcija igrališta, stanari strahovali da se uklanja poligon

Zajednička investicija Glavnog grada i Ministarstva sporta Crne Gore
5283 pregleda 9 komentar(a)
Igralište u Moskovskoj ulici, Foto: PG Biro
Igralište u Moskovskoj ulici, Foto: PG Biro
Ažurirano: 21.04.2020. 11:56h

Radovi na rekonstrukciji sportskog poligona iza zgrade „Simpo“ u Moskovskoj ulici počeli su danas, pa će uskoro još jedan od kultnih podgoričkih poligona zablistati u novom sjaju, saopšteno je iz Glavnog grada.

Stanari zgrade kod poligona jutros su se okupili kada su vidjeli mehanizaciju, jer nisu znali o kakvim radovima je riječ. Nakon razgovora sa radnicima na terenu, predočeno im je da poligon neće biti uklonjen, kako su strahovali, već rekonstruisan.

"Ekipe gradskog preduzeća Putevi doo uklanjaju postojeći asfalt nakon čega će raditi na pripremi terena za novi asfalt i ugradnju tartanske podloge. Nakon toga, radnici Agencije za stanovanje rekonstruisaće ogradu oko igrališta i koševe, a poligon će biti osvijetljen i novom rasvjetom", navode iz lokalne samouprave.

Riječ je, kako ističu, o zajedničkoj investiciji Glavnog grada i Ministarstva sporta Crne Gore, a planirano je da u toku ove godine, partnerstvom dvije institucije, slični projekti budu realizovani na više lokacija u Podgorici.

Bonus video: