Holandski avion stiže danas sa zaštitnom opremom iz Kine

Holandija će odgovoriti na zahtjev Crne Gore za logističku i finansijsku pomoć... Avion sa 70 kubnih metara zaštitne i medicinske opreme iz Kine trebalo bi danas da stigne u Podgoricu, potvrđeno “Vijestima” iz ambasade te zemlje
9716 pregleda 29 komentar(a)
Oprema koja je ranije dopremljena iz Kine, Foto: Gov.me
Oprema koja je ranije dopremljena iz Kine, Foto: Gov.me
Ažurirano: 22.04.2020. 11:06h

U Crnu Goru danas bi trebalo da stigne zaštitna i medicinska oprema kupljena u Kini, letom koji su osigurale holandske vlasti, potvrđeno je “Vijestima”.

“Holandija će odgovoriti na zahtjev Crne Gore za logističku i finansijsku pomoć u vezi sa transportom opreme za ličnu zaštitu koju je Crna Gora kupila u Kini... Avion sa 70 kubnih metara zaštitne i medicinske opreme bi trebalo danas da stigne u Podgoricu kako bi se hitno snabdio crnogorski zdravstveni sistem,” stoji u odgovoru holandske abasade “Vijestima”.

U Crnu Goru stici ce, saopsteno je "Vijestima" iz ambasade, 762.000 maski, 455.000 rukavica, 5.000 test setova, 2.800 kompleta zaštitne odeće, 1.800 zaštitnih naočara, 450 toplomera i 20 štitnika za lice.

Crna Gora je, napominju, poslala zahtjev preko NATO-vog Evroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC), a koji koordinira ponudu i potražnju pomoći u kriznim situacijama.

“Vijesti” su početkom aprila objavile da je Vlada Marka Rutea ponudila pomoć Crnoj Gori preko EADRCC-a da prebaci ličnu zaštitnu opremu iz Kine.

Crna Gora je pomoć preko EADRCC uputila 26. marta.

Bonus video: