IZ SAMOIZOLACIJE IZAŠLO 200 GRAĐANA

U Pljevljima nema potvrđenih slučajeva zaraženih virusom korona

Na građane je apelovano da poštuju mjere obavezne fizičke distance i okupljanja više lica na jednom mjestu
323 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Foto: Opština Pljevlja
Sa sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Foto: Opština Pljevlja

Epidemiološka situacija u Pljevljima je povoljna, a u ovom gradu nema registrovanih slučajeva zaraženih virusom COVID 19. To je saopšteno nakon sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Konstatovano je da je za 200 Pljevljaka koji su ušli u Crnu Goru, odnosno u Pljevlja iz inostranstva od 15. do 20. marta istekla mjera samoizolacije a onima koji su ušli do 25. marta samoizolacija ističe za par dana.

Na građane je apelovano da poštuju mjere obavezne fizičke distance i okupljanja više lica na jednom mjestu.

“Iz Uprave policije i Komunalne policije, ali i od strane svih članova opštinskog tima za zaštitu i spašavanje ukazano je na probleme vezane za poštovanje mjera u gradskom parku gdje je primjećen veći broj prije svega omladine i djece koja se kreću u grupama, ali i djece mlađe od 12 godina bez nadzora roditelja. Takođe je ukazano i na povećane gužve i nepoštovanje fizičke distance ispred banaka, poslovnica telekomunikacionih operatera, službe naplate EPCG, apoteka kao i veće gužve u marketima. Još jednom ukazujemo i upozoravamo na odgovornost roditelja za potrebu pojačanog nadzora nad djecom i eventualnu odgovornost za ne postupanje po mjerama NKT njihove djece, ali i ovlašćena lica u bankama, telekomunikacionim operaterima, apotekama i prodavnicama za potrebu održavanja reda u skladu sa mjerama kako u unutrašnjosti tako i ispred objekata“-saopšteno je tokom redovnog sastanka Opštinskog tima.

Policija će povećati kontrolu poštovanja mjera i postupanje odgovornih lica zaduženih za održavanje reda u navedenim objektima i ispred njih.

Zaposleni u Američkom uglu su i dalje veoma aktivni na izradi vizira za zaštitu i do sad svi proizvedeni viziri su isporučeni medicinskim ustanovama, dok će se od danas isporučivati pripadnicima CB Pljevlja i Komunalne policije.

Zahvalnost je upućena svim građanima koji poštuju preporukeNacionalnog koordinacionog tijela, drže fizičku distancu i ostaju u svojim domovima kad je to moguće.

Preporučujemo za Vas