Kabinet Đukanovića: Penzioneri učestvovali u dodjeli pomoći

U reagovanju se navodi da tvrdnje sagovornika “Vijesti” ne odgovaraju činjenicama
2179 pregleda 15 komentar(a)
Berane, centar grada, Foto: Tufik Softić
Berane, centar grada, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 24.04.2020. 10:01h

Iz kabinete predsjednika države Mila Đukanovića reagovali su na tekst “Ko je ‘birao’ penzionere u Beranama“.

U reagovanju se navodi da tvrdnje sagovornika “Vijesti” ne odgovaraju činjenicama.

“Kao što je javnost ranije upoznata, akciju solidarnosti inicirala su oba udruženja penzionera u Beranama tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore, koji je to bezrezervno podržao, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku i socio-ekonomsku situaciju u tom gradu.

Oba udruženja penzionera su učestvovala u aktivnostima provjere i verifikacije zvanično pribavljenih spiskova od Fonda PIO na kojima su penzionerska domaćinstva koja svoje pravo na penziju ostvaruju u Beranama. Nakon toga spiskovi su dostavljeni Crvenom krstu Crne Gore koji je, po odluci NKT, nadležan za raspodjelu pomoći.

Oba udruženja penzionera su aktivno učestvovala u praćenju realizacije ove akcije.

Paketi pomoći dijeljeni su penzionerskim domaćinstvima, a ne penzionerima pojedinačno, usljed čega je i razlika između broja penzionera u Beranama i broja paketa pomoći.

Svim domaćinstvima penzionera uručeni su identični paketi kvalitetnog sadržaja na šta nije bilo primjedbi.

Po završetku raspodjele, oba udruženja iskazala su zahvalnost za ovu akciju i prihvatila da sve eventualne primjedbe ili obraćanja penzionera koji u toku trajanja akcije nijesu boravili na prijavljenoj adresi dostave Crvenom krstu ili predsjedniku udruženja penzionera, kako bi im pomoć naknadno bila dostavljena.

Nažalost, ni ova akcija sa očiglednom dobrotvornom, transparentnom i sveobuhvatnom namjenom nije prošla bez politizacije i pokušaja opstrukcija, koje su, vjerujemo, građani Berana jasno prepoznali”, navodi se u reagovanju iz kabineta.

Bonus video: