KOMANDIR ODJELJENJA U SZS GLAVNOG GRADA

Anđušić: Posao vatrogasca iziskuje velike napore, ali nije preveliki teret kada znate da spašavate ljudski život

“Naš posao je kolegijalan, timski se radi, ali uvijek imate motiv kada znate da predstavljate Glavni grad i svoju državu, a da vaš posao ima humani smisao”
1806 pregleda 0 komentar(a)
Anđušić, Foto: Screenshot/Youtube
Anđušić, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 26.04.2020. 11:25h

Od proglašenja epidemije koronavirusa zaposleni u podgoričkim gradskim službama i preduzećima radili su posvećeno i odgovorno svoj posao, a posebno priznanje zaslužuju oni čiji se rad odvijao na terenu, saoppšteno je iz Glavnog grada.

Kažu da su svi oni dali svoj doprinos da Podgorica izgleda čisto, bezbjedno i uređeno bez obzira na specifične uslove rada.

Danas Glavni grad predstavlja Predraga Anđušića, komandira Odjeljenja u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada – Podgorica. Kažu da je posao vatrogasca spasioca jedan od poslova koji se rade sa ljubavlju i požrtvovanjem, a da je tako svjedoči i činenica da je Anđušić dio ovog hrabrog tima već više od dvije decenije.

“U službi sam od 1997. godine, počev od poslova vatrogasca spasioca, a kasnije sam unaprijeđen u komandira odjeljenja. Posao vatrogasca spasioca je složen, odgovoran, iziskuje velike napore i požrtvovanje ali nije preveliki teret kada znate da svojim radom spašavate ljudski život i materijana dobra”, ističe Anđušić.

Rad u ovoj Službi zahtijeva mnoga odricanja, pa ipak Anđušić kaže da motiva ne fali:

“Naš posao je kolegijalan, timski se radi, ali uvijek imate motiv kada znate da predstavljate Glavni grad i svoju državu, a da vaš posao ima humani smisao”.

I pripadnici Službe zaštite i spašavanja bili su dio velikog tima koji je svakodnevno nastojao da sačuva i zaštiti zdravlje građana Podgorice. Iako teško, pripadnicima ove službe, koji svakodnevno obavljaju viskorizične zadatke, ni nova zaduženja nijesu teško pala:

“Između ostalog, od kako je proglašena eidemija i od kako je NKT izdalo saopštenje o postupanju u ovoj situaciji, Služba zaštite u punom kapacitetu stavila se na raspolaganje i ovom državnom tijelu i operativnom timu grada. Naše aktivnosti su bile usmjerene na dezinfekciju javih površina, tj. prilazima domovima zdralja, karantinima. Takođe smo obilazili javne površine sa molbom gađanima da drže distancu i da se ne grupišu”, ističe Anđušišć.

Kako kaže, ovaj posao je sa sobom nosio posebnu težinu, jer sui vatrogasci spasioci imali veliko razumijevanje za građane, ali ih je ohrabrilo i to što su građani shvatali da se sve radi u njihovu korist.

“Cilj je bio da što prije prebrodimo i ovu krizu sa što manje posljedica. Mislim da smo dali puni doprinos tome, što se i pokazalo”, zaključuje Anđušić.

Preporučujemo za Vas