Kolašinci mogu da renoviraju lokale

Prošle sedmice iz kolašinskog Udruženja ugostitelja kazali su “Vijestima“ da su diskriminisani u odnosu na kolege u drugim gradovima, jer im nije dozvoljeno da vrijeme zabrane obavljanje djelatnosti koriste za uređenje lokala
1424 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Opštinski tim za zaštitu i spasavanje odobrio je sve zahtjeve kolašinskih ugostitelja za renoviranje lokala.

Odobrenje je, kako su saopštili, izdato “nakon sagledavanja nove epidemiološke situacije i nakon konsultacija sa nadležnim”.

“Radovi na renoviranju lokala biće nadgledani od strane Komunalne policije i pripadnika OB Kolašin. Opštinski tim razumije situaciju u koju su se zbog ekonomskih posljedica našle sve uslužne djelatnosti, pa i ugostitelji. Paket ekonomskih mjera koje će donijeti lokalna uprava, takođe će podrškom obuhvatiti ugostitelje i njihovu djelatnost. Sigurni smo da će i u ekonomskim mjerama koje je donijela i koje će donijeti Vlada, ugostitelji i ostale uslužne djelatnosti naći prostore za podsticaj kako bi opstali u ovim teškim ekonomskim vremenima“, saopštili su iz Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje.

Prošle sedmice iz kolašinskog Udruženja ugostitelja kazali su “Vijestima“ da su diskriminisani u odnosu na kolege u drugim gradovima, jer im nije dozvoljeno da vrijeme zabrane obavljanje djelatnosti koriste za uređenje lokala.

Rekli su i da znaju da se ugostiteljski objekti renoviraju u Podgorici, Bijelom Polju i još nekim gradovima.

Opštinski tim tvrdi da nema diskriminacije

“Želimo da vas obavijestimo da Opštinski tim za zaštitu i spasavanje nijednom svojom odlukom nije diskriminisao nijednog građanina Kolašina, niti bilo koju djelatnost u našem gradu. Iz lokalnog operativnog tima na nivou Crne Gore, koji koordinirano prati situaciju u svim opštinama, nam je potvrđeno da nijesu izdavate dozvole za renoviranje lokala. Ako je bilo takvih primjera, to su bili sporadični slučajevi kojima su zapravo kršene donesene mjere“, kazali su oni.

Bonus video: