Miljanić: Marković da objasni kako država nema veze sa "Budvom", a mijenja posadu

Direktor Barske plovidbe najavio je promjenu posade na brodu na kom je minulog vikenda njemačka policija zaplijenila pola tone kokaina
12208 pregleda 16 komentar(a)
Brod "Budva", Foto: Uprava policije
Brod "Budva", Foto: Uprava policije
Ažurirano: 08.05.2020. 16:36h

Izjavu premijera Duška Markovića da Crna Gora nema ništa sa brodom "Budva" na kom je zaplijenjeno 500 kilograma kokaina demantovao je direktor Barske plovidve, najavljujući da se svih 22 pomorca sa tog broda vraćaju u Crnu Goru.

To je Vijestima kazao generalni sekretar CIVIS-a Zoran Miljanić.

Direktor Barske plovidbe najavio je promjenu posade na brodu na kom je minulog vikenda njemačka policija zaplijenila pola tone kokaina.

Taj brod na putu je za luku Lagos u Nigeriji, ali će morati da sačeka promjenu posade.

"Izjavu premijera Markovića - da je brod 'Budva' vlasništvo crnogorske državne firme Barska plovidba, a koji plovi pod crnogorskom zastavom, u kojoj kaže da je država iznajmila brod firmi registrovanoj u Londonu i da sa brodom nema ništa, demantova je direktor Barske plovidbe, koji je rekao da se svih 22 crnogorska pomorca sa broda, sa izuzetkom jednoga koji je u Hamburgu lišen slobode, vraćaju u Crnu Goru vanrednim letom. Istovremeno se isti broj pomoraca šalje kao nova posada na brod 'Budva' koji je postao opšte poznat po švercu 500 kilograma kokaina. Premijer mora da objasni javnosti kako to, da ako Crna Gora nema nikakve veze sa brodom, par dana nakon zapljene kokaina vraća kompletnu posadu nazad u Crnu Goru i mijenja je potpuno novim sastavom posade i novim kapetanom. Istovremeno ostaju otvorena pitanja zašto se to radi ovako na brzinu. Na ta pitanja očekujemo odgovore od crnogorskih istražnih organa", rekao je Miljanić.

Bonus video: