zahvalila zaposlenim u marketima i tržnicama

Pribilović: Poštujmo mjere, nije nam cilj kažnjavanje

"Znam da nije prijatno nijednom poslodavcu, ni prodavcu da zabrani građaninu ulazak u objekat jer nema masku i upozori da mora držati distancu, ali isto tako sam mišljenja da kada to saopštimo na lijep način, da će svaki građanin to razumjeti", saopštila je Pribilović
1048 pregleda 0 komentar(a)
Pribilović, Foto: Printscreen
Pribilović, Foto: Printscreen

Suzana Pribilović, ministarka javne uprave, nadležna za nadzor rada Uprave za inspekcijske poslove, zajedno sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove, Alijom Košutom i saradnicima, obišla je danas nekoliko tržnica i trgovačkih marketa kako bi se uvjerila da se poštuju mjere sprečavanja širenja korona virusa, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Pribilović je, kako je saopšteno, posebno zahvalila zaposlenima u marketima i tržnicama na njihovoj posvećenosti i anagažovanosti u prethodnom periodu i pozvala građane, poslodavce i prodavce da poštuju sve mjere, kao što su i do sada, jer nikome nije cilj kažnjavanje.

"Ona je kazala da u ovom trenutku još uvijek postoji opasnost od virusa, istakla važnost poštovanja mjera, prvenstveno nošenja maski i držanja distance u zatvorenim prostorima, jer je će jedino takav naš odnos i takvo naše ponašanje omogućiti da se i u narednom periodu, na isti način kao i do sada, borimo sa ovom epidemijom, da ostanemo zdravi kako mi, tako i članovi naše porodice i naši prijatelji", kaže se u saopštenju.

Ona je ukazala na obavezu nošenja maski u zatvorenom prostoru.

"Znam da nije prijatno nijednom poslodavcu, ni prodavcu da zabrani građaninu ulazak u objekat jer nema masku i upozori da mora držati distancu, ali isto tako sam mišljenja da kada to saopštimo na lijep način, da će svaki građanin to razumjeti. Isto tako znam da je nama sa ovih prostora teško da držimo distancu, da se ne zagrlimo i ne rukujemo kada se sretnemo, ali treba da shvatimo da je sve to u našem interesu’’, izjavila je Pribilović.

Oni su saopštili da kažnjavanje zbog nepostupanja po mjerama nije cilj ali će u slučaju drastičnih kršenja mjera uslijediti sankcionisanje.

"Ukoliko ubuduće dođe do nekog drastičnijeg kršenja mjera, Uprava za inspekcijske poslove će to sankcionisati, iako to nije cilj ni nama, ni Vladi Crne Gore, niti bilo kome u ovoj državi. Iz tog razloga još jednom pozivam građane, poslodavce i zaposlene da izrečene mjere poštuju kako bismo iz ovoga izašli kao pobjednici. Imajući u vidu vrijeme iza nas i ono što smo pokazali, nijednog trenutka nemam sumnju da ćemo u tome i uspjeti", zaključila je Pribilović.