Izdavačke projekte Vijesti od sada je moguće online naručiti

Medijska kuća Vijesti je već godinama poznata i po svojoj izdavačkoj djelatnosti a odnedavno je moguće neke od knjiga koje su izdate proteklih godina i online naručiti. Svaka od njih je u vremenu u kojem je stvarana i promovisana imala snažan odjek u društvu, izazvala veliko interesovanje i bila tema svakodnevnih razgovora.
2283 pregleda 0 komentar(a)
Vijesti
Vijesti

Najznačajnije od tih projekata vraćamo na scenu! Na NTC online shopu možete kupiti knjige koje su Vijesti, kao izdavača, stavili u ravan sa najvećim izdavačima u regionu.

PETROVIĆI- VLADARI I RATNICI

U velikoj ediciji smo se potrudili da savremenom čitaocu predstavimo najznačajnije fakte do kojih je došao istoričar Miloš Vukanović . Kako je energični vladika Vasilije stvorio i zapisao ono što će postati dio crnogorskog državnog i nacionalnog mita?

Zašto je vladika Sava bio drugačiji Petrović i kako ga je nadjačao samozvani Šćepan Mali?

Enigma najdugovječnijeg vladara iz ove dinastije, Kralja Nikole, ispričana je kroz ovu ediciju.

PETROVIĆI- VLADARI I RATNICI
PETROVIĆI- VLADARI I RATNICI

Potražite i vi svoj primjerak na NTC online shopu, a za više detalja se možete informisati na brojeve telefona: +382 68 88 90 50 i +382 40 21 86 20.

LOVAC NA ZMAJEVE

Knjiga "Lovac na zmajeve" obuhvata 43 odabrane kolumne Željka Ivanovića, a grupisane u četiri poglavlja: "Zarobljena država" upućene onima koji zarobljavaju ovu državu, "Predsjedniku ima ko da piše" gdje on razgovara sa Milom Đukanovićem, "Medijska i ostala mafija" koja govori o obračunu režima sa nezavisnim medijima, prije svega sa "Vijestima" i posljednje poglavlje "Dva loša ubiše Miloša" koje je orjentisano na neuspješnu crnogorsku opoziciju.

LOVAC NA ZMAJEVE
LOVAC NA ZMAJEVE

Potražite i vi svoj primjerak na NTC online shopu, a za više detalja se možete informisati na brojeve telefona: +382 68 88 90 50 i +382 40 21 86 20.

HRONIKA ZLOČINA

Hronologija monstruoznih ubistava i mafijaških likvidacija u Crnoj Gori u zadnjih 70 godina. Katalog preko 50 zločina sa više od 800 imena. Knjiga opisuje davne i skoro zaboravljene zločine u Gornjim Martinićima iz 1956. Kada je ubijena čitav jedna porodica, svirepo ubistvo Laza Tripkovića (pjesnika) iz Nikšića koje je potreslo čitav region kao i niz drugih užasnih zločina od prije pet i više decenija.

Ova knjiga je upozorenje da se odavno upalio alarm i da pored obračuna duvanske i kokainske mafije, psihička oboljenja, narkotici i nasilje u porodici prečesto imaju za epilog monstruozne zločine.

HRONIKA ZLOČINA
HRONIKA ZLOČINA

Potražite i vi svoj primjerak na NTC online shop-u, a za više detalja se možete informisati na brojeve telefona: +382 68 88 90 50 i +382 40 21 86 20.

NOVI PROJEKAT U PRIPREMI!

Novi izdavački poduhvat Vijesti je u pripremi i brzo će biti predstvaljen široj javnosti-Moderna istorija Crne Gore od 1988.godine do 2017.godine, autora Šerba Rastodera i Novaka Adžića.

Omeđavajući okvir istraživanja problemski „od prevrata do NATO pakta” i hronološki (1988‒2017) autori su se svjesno upustili u rizik da pokušaju rekonstruisati period unutar kojeg su koncentrisana milenijumska pitanja istorije Crne Gore i vrijeme u kojem su provjeravana „stara iskustva” i stvarani novi osnovi za novu modernost unutar koje je crnogorsko društvo prolazilo kroz paklenu provjeru prihvatanja ili odbacivanja sopstvenog iskustva i građenja novog.

Moderna istorija Crne Gore
Moderna istorija Crne Gore

Opredjeljenje da ono bude objavljeno u tri toma (na više od 1500 strana) motivisano je činjenicom da se radi o jedinstvenom sadržaju, koji će biti iskazan numeracijom od prve do posljednje strane djela u neprekinutom nizu.

Tehnička oprema sva tri toma sa oko 500 fotografija, jeste ne samo potreba da se pokaže da je vrijeme „tajne i nevidljive” istorije iza nas, nego i to da je fotografija „najvjerodostojnije svjedočanstvo jednog trenutka”.

Ko se sve pominje u ove, za Crnu Goru važne, knjige potražite na linku

Uskoro dostupno!

Vaše Vijesti

Bonus video: