NOVA AVANSNA ISPLATA IZ DRŽAVNOG BUDŽETA

Za gradnju pijace u Rožajama 25 hiljada

Projekat izgradnje rožajske pijace je vrijedan ukupno 885.5 hiljada eura, od čega su izvedeni radovi vrijedni 634.884 eura
879 pregleda 0 komentar(a)
Panorama Rožaja, Foto: Dopisnik
Panorama Rožaja, Foto: Dopisnik

Preduzeću “Tofi” uplaćen je juče avans odobren u iznosu od 25.099 eura za izvođenje radova za gradnju gradske pijace u Rožajama, podatak je Uprave javnih radova (UJR).

Projekat izgradnje rožajske pijace je vrijedan ukupno 885.5 hiljada eura, od čega su izvedeni radovi vrijedni 634.884 eura.

Istoj firmi prošle sedmice je iz budžeta uplaćen je avans od 101.015 eura za izgradnju dječijeg vrtića u Opštini Rožaje. Taj projekat je ukupno vrijedan 1,5 miliona eura.

Vlada je iz državnog trezora do sada uplatila unaprijed izvođačima građevinskih radova nešto više od 8,18 miliona eura od ukupno odobrenih 9,47 miliona eura za ovu namjenu.

Mjeru da se, uz bankarske garancije, djelimično, a najviše do 20 odsto vrijednosti projekta, unaprijed isplati građevinskim kompanijama angažovanim za javne radove donijela je Vlada 19. marta. Obrazloženje je da se tako pomaže njihova likvidnost i ne zaustavljaju projekti od javnog značaja u periodu epidemije koronavirusa.

Najviše novca dobila je kompanija “Novi Volvox”. Oni su za izgradnju žičare “Žarski” u Mojkovcu unaprijed dobili 1,62 miliona eura. Za izgradnju doma starih u Nikšiću dobili su unaprijed 238 hiljada eura, a za još tri projekta na kojima su angažovani - uređenje Đalovića pećine 199 hiljada, izgradnju naučnotehnološkog parka u Podgorici 799 hiljada i zgrade Crnogorske akademije nauka i umjetnosti 899 hiljada eura.

Konzorcijumu kojeg čine austrijski Doppelmayr i podgorički Eminent uplaćeno je unaprijed 1,64 miliona eura za izgradnju žičare na novom skijalištu u Kolašinu ili 20 odsto vrijednosti preostalih radova. Kompanija “Čelebić” unaprijed je dobila 977 hiljada eura za izgradnju novog policijskog kampa na Zlatici, što je 15 odsto od vrijednosti preostalih radova.

Preporučujemo za Vas