Nikolić: Mandić otvoreno pozivao građane, događaj u Nikšiću smišljena politička provokacija, sa ciljem destabilizacije zemlje

"Zakon je jednak za sve, i oni koji ga otvoreno krše, treba da budu spremni da za svoje postupke odgovaraju", saopštio je portparol DPS-a
5044 pregleda 15 komentar(a)
Miloš Nikolić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Miloš Nikolić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 13.05.2020. 14:22h

Događaj u Nikšiću predstavlja smišljenu političku provokaciju podvedenu pod formu crkvenog skupa, ocijenio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Kako je naveo "ovo je samo jedan u nizu sličnih događaja, sa krajnjim ciljem izazivanja političke i ekonomske destabilizacije zemlje, koji je juče direktno ugrozio zdravlje i živote građana Nikšića ali i cijele Crne Gore".

"Organizatori ovog događaja, Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, i političari, koji su poput Andrije Mandića otvoreno pozivali građane da se suprotno mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela, masovno okupe u Nikšiću pokazali su neodgovornost i beskrupulozno političko profiterstvo čiju cijenu treba da plate građani Crne Gore. Ovaj događaj je pokazao da dok su se zdravstveni radnici, državne institucije i svi građani Crne Gore borili protiv širenja koronavirusa, kako bi posljedice ove pošasti bile što manje, pojedinci su iskoristili to vrijeme za pripremu i organizaciju skupova kojima se pokušavaju poništiti rezultati dvomjesečne iscrpljujuće borbe i ugrožava javno zdravlje i ekonomija naše države", naveo je Nikolić.

Dodaje da DPS daje punu podršku NKT i državnim organima da nastave borbu protiv epidemije koronavirusa.

"I svih onih koji propisane mjere ne poštuju. Zakon je jednak za sve, i oni koji ga otvoreno krše, treba da budu spremni da za svoje postupke odgovaraju", zaključio je Nikolić.

Bonus video: