Pljevlja stipendiraju još četiri studenta

Stipendiju su dobili Milan Beljkaš, student završne godine Farmaceutskog fakulteta, sa prosječnom ocjenom 9,9, Nikolina Radović, student specijalističkih studija na Filozofskom fakultetu (9,14), student doktorskih studija na Tehničkom fakultetu Marko Petrić (10) i Marko Pejatović, student doktorskih studija na Građevinskom fakultetu (9,93)
782 pregleda 0 komentar(a)
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan, Goran Malidžan, Goran Malidžan, Goran Malidžan
Opština Pljevlja, Foto: Goran Malidžan, Goran Malidžan, Goran Malidžan, Goran Malidžan

Opština Pljevlja stipendiraće još četiri studenta u tekućoj studijskoj godini, koji su ispunili uslove drugog konkursa Sekretarijata za društvene djelatnosti.

Na konkurs za dodjelu još osam stipendija prijavilo se sedam studenata, od kojih je četvoro ispunilo uslove.

Stipendiju su dobili Milan Beljkaš, student završne godine Farmaceutskog fakulteta, sa prosječnom ocjenom 9,9, Nikolina Radović, student specijalističkih studija na Filozofskom fakultetu (9,14), student doktorskih studija na Tehničkom fakultetu Marko Petrić (10) i Marko Pejatović, student doktorskih studija na Građevinskom fakultetu (9,93).

Opština Pljevlja na prvom konkursu dodijelila je 22 stipendije studentima završnih godina, specijalističkih, magistarskih i doktorskih studija.

Stipendije su dobili Tijana Mrdak, Zorana Aćimović, Sara Knežević, Miloš Jelovac, Ognjen Vučetić, Božo Knežević, Anđela Žugić, Danilo Lončarević i Lejla Kordić.

Stipendije će se isplaćivati za deset mjeseci tekuće školske godine. Iznos stipendije je jedna cijena rada lokalnih službenika i namještenika uvećana za deset odsto za osnovne studije, odnosno 20 odsto za postdiplomske.

Stipendiju su dobili i studenti specijalističkih studija Tatjana Mentović, Nikola Čolović, Aleksandra Gogić, Dosta Palibrk i Ana Knežević.

Opština će stipendirati i studente magistarskih studija Biljanu Knežević, Nemanju Dujovića, Petra Janjuševića, Jakova Dragaša i Silvanu Jakupović.

Stipendije su dodijeljene i studentima doktorskih studija Neveni Cupari, Aliji Derviću i Jeleni Brašanac. Stipendija za studente završne godine iznosi 70 odsto obračunske vrijednosti koeficijenta, odnosno 63 eura, a za specijalističke i doktorske studije 80 odsto - 72 eura. Stipendije će se isplaćivati za 10 mjeseci školske godine.

Bonus video: