Radnici "Simon vojaža": Nadležni da ispitaju poslovanje kompanije, imamo saznanja da vlasnik rasprodaje imovinu

Oni su posljednji platu primili za jun 2018. godine
3672 pregleda 0 komentar(a)
Sa okupljanja radnika, Foto: Tufik Softić
Sa okupljanja radnika, Foto: Tufik Softić

Radnici beranskog autoprevoznog preduzeća "Simon vojaž" pozvali su nadležne državne institucije da ispitaju poslovanje njihove kompanije.

Oni su se drugog dana štrajka obratili inspekcijskim sluzbama, ali, kako kažu, još niko nije došao da ih obiđe i sasluša.

"Vlasnik se ne javlja kao ni bilo ko od njemu bliskih saradnika. Ova situacija neće moći da se okonča bez ukljucivanja državnih institucija", rekao je predstavnik štrajkača Nenad Radičević.

On je dodao da imaju saznanje da vlasnik pokušava da rasprodaje imovine da obezbijedi nešto novca.

"Rasprodaje nove mašine i opremu iz Luksemburga. Prodaje dijelove. Sve to nije dovoljno, osim što dovodi u pitanje opstanak firme", kazao je Radičević.

Preko trideset radnika najveće autoprevoznik firme na sjeveru države stupili su u ponedjeljak u generalni štrajk zbog toga što im vlasnik Mehmed Adrović dvije godine ne isplaćuje plate i ostale zakonom garantovane nadoknade.

Oni su posljednji platu primili za jun 2018. godine.

Adrović je visoki funkcioner DPS. On je predsjednik lokalnog odbora te partije u Petnjici i predsjednik SO Petnjica.

Vlasnika je angažovao svega nekoliko penzionera i vozača, koji samo neredovno održavaju lokalni liniju prema Bijelom Polju.

Štrajkači ne ometaju minimum procesa rada i druge prevoznike da koriste autobusku stanicu, ali oni odavno zbog ogromnih dugovanja ne dozvoljavaju prodaju karata na biletarnici, već direktno u autobusima.

Beranska autobuska stanica je najprometnija na sjeveru države.

Bonus video: