Od iduće sedmice probno testiranje elektronske kartice za gradski saobraćaj

Vujačić je pojasnila da se jedna karta važi stotinu minuta, dnevna će koštati tri eura, dok će građani moći da kupe i mjesečnu, koja će važiti za sve prevoznike u gradu

1725 pregleda 3 komentar(a)
Press Glavnog grada, Foto: Borko Ždero
Press Glavnog grada, Foto: Borko Ždero

U Glavnom gradu iduće sedmice počeće probno testiranje elektronske karte za gradski autobuski saobraćaj. To je najavila zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić, koja je istakla da će testiranje biti potrebno da bi vidjeli kako će sistem funkcionisati i da bi ispravili eventualne nedostatke.

Ona je istakla da je u tom cilju formirana i Radna grupa u Glavnom gradu, čiji je zadatak da uradi analizu javnog saobraćaja u Podgorici, a čijim stanjem kako je istakla Uprava Glavnog grada nije zadovoljna, što je više puta i istaknuto.

Vujačić je pojasnila da se jedna karta važi stotinu minuta, dnevna će koštati tri eura, dok će građani moći da kupe i mjesečnu, koja će važiti za sve prevoznike u gradu.

Direktor informacionog centra u Glavnom gradu Džemal Lekić je najavio i uvođenje i mobilne aplikacije KlikBus preko koje će se moći pratiti rute autobusa i kupiti karta.

Bonus video: