Ljetovanje za penzionere u Kolašinu za 110 eura

Smještaj u Kolašinu će dnevno koštati 15,8 eura, a aranžman će moći da se plati u ratama

3780 pregleda 3 komentar(a)
Sa jučerašnjeg sastanka u Kolašinu -, Foto: Dragana Šćepanović
Sa jučerašnjeg sastanka u Kolašinu -, Foto: Dragana Šćepanović

Crnogorski penzioneri će moći, tokom ljetnjih mjeseci, da sedam dana odmaraju u Kolašinu po cijeni od 110,6 eura, precizirano je ugovorom između lokalne Turističke organizacije (TO) i Saveza udruženja penzionera.

Takođe, oni će svoje ljetovanje moći da plate u ratama od 1. jula do 1. oktobra ove godine.

Smještaj u dvokrevetnim, trokrevetnim, četvorokrevetnim sobama u objektima sa dvije i tri zvjezdice, koštaće šest eura. Tri obroka u Centru za obuku “Planinar“ platiće se devet eura, tako da će sa boravišnom taksom penzionerski “turistički dan“ u Kolašinu koštati 15,8 eura.

“Ukoliko se traži jednokrevetna soba, cijena smještaja je 12 eura, a jedan puni pansion 21,8 eura. Planirano je da penzioneri budu smješteni u turističkim objektima “Roms Redžo“, Apartmani “Breza“, Apartmani “Popović“, “Kod Džudovića“ i u “Vili Rakoč“, saopšteno je nakon potpisivanja ugovora.

Na radnom sastanku kojem su prisustvovali predsjednik Opštine Milosav Bulatović sa saradnicima, Duško Perović, direktor Fonda PIO i Branko Vešović, predsjednik Saveza udruženja penzionera govorilo se i o aktulenim problemima sa kojima se sreću najstariji građani. Na području Kolašina ima 1.393 korisnika penzija.

“Najviše je starosnih, pa porodičnih i invalidskih a najmanje vojnih penzionera - svega 12. Prosječni iznos penzije je 242 eura, što je 16 odsto niže od državnog prosjeka“, izneseno je na sastanku.

Predstavnici kolašinske opštine kazali su da su, po prvi put, penzioneri bužetom za 2020. godinu dobili i budžetsku podršku od 1.000 eura. Opština je na korišćenje Udruženju penzionera dala i prvi sprat Doma penzionera, gdje se nalaze Klub i kancelarije. Suteren ovoga objekta biće dat na korišćenje Ministarstavu rada i socijalnog staranja radi otvaranja Dnevnog boravka za stara lica.

Bonus video: