Rajnke: Naša različitost je naša najveća snaga, ubistvo Flojda opravdano užasnulo cijeli svijet

"Miran i civilan angažman je kamen temeljac naše demokratije i ja se najiskrenije nadam da u budućnosti naše majke, očevi, sestre, braća i prijatelji neće morati da se brinu za sigurnost svojih voljenih samo zbog drugačije boje kože"

2789 pregleda 79 reakcija 2 komentar(a)
Rajzing Rajnke, Foto: Ambasada SAD u Podgorici
Rajzing Rajnke, Foto: Ambasada SAD u Podgorici

Kao Amerikanka i kao ljudsko biće duboko sam šokirana i osjećam tugu zbog stvari koji se događaju u mojoj zemlji u proteklim danima, napisala je na svom Tviter profilu ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ona se osvrnula na dešavanja u SAD, odnosno na ubistvo afro-amerikanca Džordža Flojda od strane policije Mineapolisa.

"Ubistvo Džordža Flojda je opravdano užasnulo cijeli svijet, a nas podsjetilo da iako SAD teže najvišim idealima, istorija nas je napravila svjedocima konstantne borbe za ravnopravnost svih ljudi. Naša različitost je naša najveća snaga i moramo svi da dajemo konstantan doprinos, ne samo da pokažemo toleranciju već da priglrimo naše različitosti i da znamo da nasilje protiv bilo koga od nas je napad na našu kolektivnu slobodu", kazala je Rajnke.

"Miran i civilan angažman je kamen temeljac naše demokratije i ja se najiskrenije nadam da u budućnosti naše majke, očevi, sestre, braća i prijatelji neće morati da se brinu za sigurnost svojih voljenih samo zbog drugačije boje kože", zakljičila je ambasadorka SAD.

Bonus video: