Nuhodžić: Za samo dva dana registrovan promet od preko 20.000 putnika

„Prisjetimo se Hajriza Brčvaka koji je nebrojenim donacijama i gestovima dobre volje pomogao ljude u Crnoj Gori. Takođe, Veselina Mijača iz Švedske, brojna udruženja iz SAD-a...Francuske, Švajcarske...“

2654 pregleda 4 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Nuhodžić, Foto: Savo Prelević

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Mevludin Nuhodžić kazao je da je do 1.juna 2020. godine na graničnim prelazima na ulazu u Crnu Goru, doputovalo 20.372 državljanina Crne Gore, od čega je 14.795 vozača teretnih motornih vozila.

„Na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica, na ulazu u Crnu Goru, doputovalo je 2.594 putnika, od čega 2.313 crnogorskih državljana“, istakao je Nuhodžić u Skupštini, odgovarajući na pitanje Nikole Rakočevića (DPS).

Rakočević je ministra pitao kakvi su rezultati Operativnog štaba za sprovođenje aktivnosti u vezi povratka crnogorskih državljana iz inostranstva, u skladu sa sveobuhvatnim zdravstveno-bezbjednosnim mjerama Vlade.

Nuhodžić je kazao da je na graničnim prelazima iz Crne Gore otputovalo 33.213 stranih državljana, od kojih je 2.959 državljana zemalja članica Evropske unije.

„Samo za dva dana, od 1.do 3.juna, nakon otvaranja graničnih prelaza na državnoj granici Crne Gore, registrovan je promet od 20.987 putnika - na ulazu u Crnu Goru 10.806, a na izlazu iz Crne Gore 10. 181 putnik“, kazao je Nuhodžić.

Od toga je šest hiljada bilo državljana Crne Gore, a 14 stranih državljana.

Istakao je da su preko podgoričkog aerodroma realizovana 103 leta, navodeći da je nacionalna kompanija obavila 24 čarter rotacije prema Beogradu, Budimpešti, Rimu Madridu, Frankfurtu, Beču...

Svi letovi za crnogorske i strane državljane su, kako je kazao bili besplatni, istakavši da se do 8.juna očekuje povratak još 56 pomoraca.

Rakočević je pomenuo, kako je kazao, heroje iz dijaspore koji su nesebičnom podrškom pomogli da se crnogorski građani osjećaju bezbjednije:

„Prisjetimo se Hajriza Brčvaka koji je nebrojenim donacijama i gestovima dobre volje pomogao ljude u Crnoj Gori. Takođe, Veselina Mijača iz Švedske, brojna udruženja iz SAD-a...Francuske, Švajcarske...“.

Bonus video: